Blíži sa víkend a spolu s ním aj chuť pripraviť si niečo chutné. Čo tak lahodná štrúdľa podľa receptov finalistov piatej série Pečie celé Slovensko?
Ak hľadáte inšpiráciu na tematické pochúťky, prinášame niekoľko receptov na slanú aj sladkú verziu tejto obľúbenej pochúťky.
Klasická maková štrúdľa
Ak ste dostali chuť na absolútnu klasiku, potom musíte vyskúšať tento fantastický recept podľa finalistky Janky.
Šťavnatá makovo-višňová štrúdľa ozdobená malinami poteší každého maškrtníka. Celý recept na makovú štrúdľu nájdete na tomto odkaze.
Bryndzová štrúdľa
Finalistka Simi zahviezdila so slanou štrúdľou, ktorej dala prívlastok zo salaša. Táto pochúťka je plnená bryndzou, slaninkou, klobáskou...
Nájdete v nej jednoducho všetko, čo milujete. V kombinácii s jarnou cibuľkou bude dokonalá. Celý recept na slanú štrúdľu zo salaša nájdete na tomto odkaze.
Tvarohová štrúdľa
Babičkine ruky. Presne tak nazvala tento recept finalistka Viktoria. Jej tvarohová štrúdľa ponúka vynikajúce spojenie štrúdľového cesta, jemného tvarohu a šťavnatých malín.
Výsledkom je dezert, ktorý okamžite zmizne zo stola. Celý recept na tvarohovú štrúdľu nájdete na tomto odkaze.
Štrúdľa s figami a kozím syrom
Niet divu, že finalista Vladimír svoj recept nazval Štrúdľa šéfkuchára. Toto dielo totiž stojí za vyskúšanie.
Ak aj vy milujete netradičné chuťové spojenia, potom si štrúdľu plnenú kozím syrom, prosciuttom a figami zamilujete. Celý recept na slanú štrúdľu s figami nájdete na tomto odkaze.
Šou Pečie celé Slovensko sledujte vždy v nedeľu večer na Jednotke.
