Cesto: Bravčovú masť roztopíme. Hladkú múku, soľ, vlažnú vodu a masť spojíme do hladkého, kompaktného cesta. Potrieme ho masťou a necháme odpočívať 20–30 minút na teplom mieste (napr. na otvorených dvierkach vyhriatej rúry).
Plnka: Mletý mak, práškový cukor, škoricu a badián premiešame. Višne zalejeme rumom a necháme macerovať aspoň 20 minút.
Ťahanie cesta: Na stôl položíme pomúčený plátený obrus. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na cca 40 cm kruh, hlavne s tenkými okrajmi. Vrch potrieme sadlom a začneme opatrne ťahať cesto do tenkej vrstvy – také, cez ktoré možno čítať noviny. Odrežeme hrubé okraje.
Cesto štedro potrieme rozpusteným sadlom a na 2/3 plochy rovnomerne rozložíme makovú zmes. Znova potrieme sadlom. Višne scedíme a poukladáme ich na makovú vrstvu.
Okraje prehneme a cesto zrolujeme od makovej časti po čistú časť. Roládu prenesieme na plech s papierom na pečenie, potrieme sadlom, posypeme trstinovým cukrom a makom.
Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 20–30 minút dozlatista.
Zdobenie: Makovú plnku na zdobenie pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Prenesieme ju do zdobiaceho vrecka a ozdobíme vychladnutú štrúdľu. Nakoniec posypeme lyofilizovanými višňami a podľa chuti ozdobíme celou škoricou a badiánom.
Cesto: Bravčovú masť roztopíme. Hladkú múku, soľ, vlažnú vodu a masť spojíme do hladkého, kompaktného cesta. Potrieme ho masťou a necháme odpočívať 20–30 minút na teplom mieste (napr. na otvorených dvierkach vyhriatej rúry).
Plnka: Mletý mak, práškový cukor, škoricu a badián premiešame. Višne zalejeme rumom a necháme macerovať aspoň 20 minút.
Ťahanie cesta: Na stôl položíme pomúčený plátený obrus. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na cca 40 cm kruh, hlavne s tenkými okrajmi. Vrch potrieme sadlom a začneme opatrne ťahať cesto do tenkej vrstvy – také, cez ktoré možno čítať noviny. Odrežeme hrubé okraje.
Cesto štedro potrieme rozpusteným sadlom a na 2/3 plochy rovnomerne rozložíme makovú zmes. Znova potrieme sadlom. Višne scedíme a poukladáme ich na makovú vrstvu.
Okraje prehneme a cesto zrolujeme od makovej časti po čistú časť. Roládu prenesieme na plech s papierom na pečenie, potrieme sadlom, posypeme trstinovým cukrom a makom.
Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 20–30 minút dozlatista.
Zdobenie: Makovú plnku na zdobenie pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Prenesieme ju do zdobiaceho vrecka a ozdobíme vychladnutú štrúdľu. Nakoniec posypeme lyofilizovanými višňami a podľa chuti ozdobíme celou škoricou a badiánom.