Cesto: Z múky, masla, soli a piva vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme odpočívať v chladničke.
Plnka: Eidam nastrúhame najemno. Šunku, salámu, klobásu a slaninu nakrájame na malé kocky. Jarnú cibuľku nasekáme nadrobno. Všetky ingrediencie spojíme v miske spolu s bryndzou a mliekom do kompaktnej plnky.
Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na dve polovice. Každú polovicu rozvaľkáme na obdĺžnik.
Na prvý plát rovnomerne rozotrieme bryndzovú plnku a zrolujeme do tvaru štrúdle.
Z druhej polovice cesta oddelíme približne 1/4, vyvaľkáme ju a narežeme na 3 pásiky. Z pásikov upletieme vrkoč, ktorým ozdobíme vrch štrúdle.
Štrúdľu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 60 minút – dozlatista.
Po upečení necháme mierne vychladnúť a podávame teplé ako hlavné jedlo alebo slaný snack.
Cesto: Z múky, masla, soli a piva vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme odpočívať v chladničke.
Plnka: Eidam nastrúhame najemno. Šunku, salámu, klobásu a slaninu nakrájame na malé kocky. Jarnú cibuľku nasekáme nadrobno. Všetky ingrediencie spojíme v miske spolu s bryndzou a mliekom do kompaktnej plnky.
Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na dve polovice. Každú polovicu rozvaľkáme na obdĺžnik.
Na prvý plát rovnomerne rozotrieme bryndzovú plnku a zrolujeme do tvaru štrúdle.
Z druhej polovice cesta oddelíme približne 1/4, vyvaľkáme ju a narežeme na 3 pásiky. Z pásikov upletieme vrkoč, ktorým ozdobíme vrch štrúdle.
Štrúdľu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 60 minút – dozlatista.
Po upečení necháme mierne vychladnúť a podávame teplé ako hlavné jedlo alebo slaný snack.