Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 40 g polohrubej múky
  • 200 g margarínu
  • 1 žĺtok
  • 2 g octu
  • 2 g soli
  • 92 ml vody
Plnka
  • 200 g tvarohu
  • 75 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL mletej vanilky
  • 100 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 20 g hnedého kryštálového cukru
  • 20 g masla
  • 1 vajce (na potretie)

Postup

  1. Príprava margarínovej kocky: Margarín a polohrubú múku zmiešame do kompaktnej hmoty a vytvarujeme kocku. Zabalíme ju do fólie a necháme odpočívať v chlade.
  2. Príprava cesta: Preosiatu hladkú múku a soľ spojíme s octom, vodou a žĺtkom. Vypracujeme hladké cesto, vytvarujeme bochník, narežeme ho do tvaru kríža a necháme odpočívať 15 minút.
  3. Cesto rozvaľkáme do tvaru kríža, do stredu položíme margarínovú kocku a zabalíme ju do cesta do tvaru štvorca. Jemne postláčame rukami a vyvaľkáme do obdĺžnika. Cesto zložíme na tretiny a necháme odpočívať 15 minút.
  4. Postup rozvaľkania a skladania opakujeme ešte trikrát, pričom posledné skladanie robíme na štvrtiny. Po každom skladaní necháme cesto odpočívať 15 minút v chlade.
  5. Plnka: Všetky suroviny na plnku (okrem malín) zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  6. Maliny obalíme v kukuričnom škrobe. Hotové cesto rozvaľkáme do obdĺžnika, položíme ho na čistý uterák a rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku. Na vrch rozložíme maliny.
  7. Pomocou uteráka zrolujeme do rolády, povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hnedým cukrom.
  8. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 35–40 minút, kým povrch nie je zlatistý a chrumkavý.
Cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 40 g polohrubej múky
  • 200 g margarínu
  • 1 žĺtok
  • 2 g octu
  • 2 g soli
  • 92 ml vody
Plnka
  • 200 g tvarohu
  • 75 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL mletej vanilky
  • 100 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 20 g hnedého kryštálového cukru
  • 20 g masla
  • 1 vajce (na potretie)
  1. Príprava margarínovej kocky: Margarín a polohrubú múku zmiešame do kompaktnej hmoty a vytvarujeme kocku. Zabalíme ju do fólie a necháme odpočívať v chlade.
  2. Príprava cesta: Preosiatu hladkú múku a soľ spojíme s octom, vodou a žĺtkom. Vypracujeme hladké cesto, vytvarujeme bochník, narežeme ho do tvaru kríža a necháme odpočívať 15 minút.
  3. Cesto rozvaľkáme do tvaru kríža, do stredu položíme margarínovú kocku a zabalíme ju do cesta do tvaru štvorca. Jemne postláčame rukami a vyvaľkáme do obdĺžnika. Cesto zložíme na tretiny a necháme odpočívať 15 minút.
  4. Postup rozvaľkania a skladania opakujeme ešte trikrát, pričom posledné skladanie robíme na štvrtiny. Po každom skladaní necháme cesto odpočívať 15 minút v chlade.
  5. Plnka: Všetky suroviny na plnku (okrem malín) zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  6. Maliny obalíme v kukuričnom škrobe. Hotové cesto rozvaľkáme do obdĺžnika, položíme ho na čistý uterák a rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku. Na vrch rozložíme maliny.
  7. Pomocou uteráka zrolujeme do rolády, povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hnedým cukrom.
  8. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 35–40 minút, kým povrch nie je zlatistý a chrumkavý.