V šiestej epizóde piatej série Pečie celé Slovensko sa kuchyňou niesla vôňa detstva, teplo babičkinej kuchyne a aj poriadna dávka emócií.
Súťažiaci čelili trom tradičným výzvam, ktoré preverili nielen ich techniku, ale aj srdce. V rámci technickej výzvy museli pripraviť pečené buchty, v osobnej výzve zase lokše s plnkou.
Ak ste pri sledovaní šou aj vy dostali chuť na klasické zemiakové lokše, nech sa páči. Inšpirujte sa receptami finalistov a pripravte si ich na víkendový obed.
Pre milovníkov klasiky tu máme kačacie lokše podľa Viktorie, ktorá ich obohatila o slaninku, kyslú kapustu a cibuľku. Celý recept nájdete na tomto odkaze.
Nemenej tradičné sú aj slivkové lokše, tentokrát v prevedení Elišky. Najmladšia pekárka ich naplnila čokoládovou plnkou, flambovanými slivkami a všetko posypala chrumkavým crumble. Celý recept nájdete na tomto odkaze.
Vegetariánske lokše s cibuľovo-figovým chutney pripravila Zuzka, ktorá sa rozhodne nebála experimentovania. Celý recept nájdete na tomto odkaze.
Vyskúšať musíte aj lokše na sladko podľa Gabriely, ktorá zemiakovú klasiku naplnila makovou plnkou a višňovým kompótom. Celý recept nájdete na tomto odkaze.
Pečie celé Slovensko už v nedeľu 16. novembra vstúpi do siedmeho kola. Tentoraz sa bude niesť v duchu osláv, prekvapení, osobných príbehov a zábavy.
Témou epizódy budú narodeniny, pričom súťažiaci predvedú nielen svoje cukrárske zručnosti, ale aj kúsok zo svojho vnútra. Sledujte Pečie celé Slovensko v nedeľu o 20.30 na Jednotke.
25 50 75 90
