Kapustová plnka: Slaninu nakrájame na pásiky a opečieme na oleji. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu, mleté korenie a rascu. Podlievame trochou vody a dusíme domäkka.
Kačacie prsia:
Čerstvé: Prsia ochutíme soľou, čiernym korením a rascou. Opečieme na panvici do zlatista, potom preložíme do rúry a pečieme 30–45 minút. Po upečení ich ešte raz opečieme na panvici a potrieme marinádou z medu, sójovej omáčky, rozmarínu a cesnaku.
Sous vide: Vložíme do rúry na 30 minút, následne ich zprudka opečieme na panvici a potrieme marinádou.
Karamelizovaná cibuľa: Cibuľu nakrájame na krúžky, opečieme na masle, osolíme, pridáme cukor a na záver dochutíme octom. Restujeme, kým cibuľa nezmäkne a nezíska karamelovú farbu.
Príprava cesta na lokše: Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme soľ a postupne prisypávame múku, kým nevznikne hladké cesto. Z cesta vytvarujeme valec a z neho odkrajujeme kúsky na jednotlivé lokše.
Pečenie lokší: Každú lokšu rozvaľkáme na pomúčenej doske a upečieme nasucho na panvici z oboch strán. Hotové lokše potrieme maslom.
Plnenie a podávanie: Na polovicu lokše navrstvíme kapustu so slaninkou, na ňu natrhané alebo nakrájané kačacie prsia a karamelizovanú cibuľu. Zavineme a ozdobíme lístkami poľníčka a rukoly. Podávame teplé.
Kapustová plnka: Slaninu nakrájame na pásiky a opečieme na oleji. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu, mleté korenie a rascu. Podlievame trochou vody a dusíme domäkka.
Kačacie prsia:
Čerstvé: Prsia ochutíme soľou, čiernym korením a rascou. Opečieme na panvici do zlatista, potom preložíme do rúry a pečieme 30–45 minút. Po upečení ich ešte raz opečieme na panvici a potrieme marinádou z medu, sójovej omáčky, rozmarínu a cesnaku.
Sous vide: Vložíme do rúry na 30 minút, následne ich zprudka opečieme na panvici a potrieme marinádou.
Karamelizovaná cibuľa: Cibuľu nakrájame na krúžky, opečieme na masle, osolíme, pridáme cukor a na záver dochutíme octom. Restujeme, kým cibuľa nezmäkne a nezíska karamelovú farbu.
Príprava cesta na lokše: Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme soľ a postupne prisypávame múku, kým nevznikne hladké cesto. Z cesta vytvarujeme valec a z neho odkrajujeme kúsky na jednotlivé lokše.
Pečenie lokší: Každú lokšu rozvaľkáme na pomúčenej doske a upečieme nasucho na panvici z oboch strán. Hotové lokše potrieme maslom.
Plnenie a podávanie: Na polovicu lokše navrstvíme kapustu so slaninkou, na ňu natrhané alebo nakrájané kačacie prsia a karamelizovanú cibuľu. Zavineme a ozdobíme lístkami poľníčka a rukoly. Podávame teplé.