Výsledkom je malá darčeková kocka – dezert, ktorý vyzerá ako luxusný bonbón a chutí ako tropické prekvapenie.
Ak ste si pri sledovaní šou povedali, že by ste si podobný dezert radi vyskúšali doma, máme pre vás kompletný postup. Hoci ide o náročnejšiu výzvu, so správnou prípravou a trochou trpezlivosti ju zvládnete aj vy.
Budete potrebovať:
Coulis mango-marakuja
- 110 g mango pyré
- 110 g marakuja pyré
- 6 g pektín
- 22 g kryštálový cukor
Kokosový mousse
- 182 g kokosové pyré
- 50 g želatínová masa
- 10 g kokosový likér
- 20 g strúhaný kokos
- 200 g smotana na šľahanie (36 %)
Maslová sušienka
- 85 g hladká múka
- 12 g mandľová múka
- 35 g práškový cukor
- 20 g vajíčko
- 45 g maslo
- 0,75 g soľ
Darčekový dekor
- 100 g biela poťahová hmota
- kukuričný škrob (na podsypanie)
Čoko poleva
- 450 g biela čokoláda
- 30 g kakaové maslo
- 60 g olej z hroznových jadierok alebo slnečnicový
- červená potravinárska farba
Ako na to?
Coulis mango–marakuja
Za stáleho miešania zohrejte obe pyré na 50 °C. Pridajte pektín zmiešaný s kryštálovým cukrom.
Keď zmes dosiahne 85 °C, zložte ju z ohňa. Pripravte si 6 polguličiek, nalejte do formičiek prvú polovicu coulis a vložte do šokra.
Po stuhnutí vyberte zamrazené polguličky a do formičiek nalejte druhú polovicu horúceho coulis. Na vrch ihneď položte zamrazené polguličky a opäť vložte do šokra.
Kokosový mousse
Kokosové pyré, Malibu, strúhaný kokos a želatínovú masu zohrejte na 35 °C.
Šľahačku vyšľahajte na jogurtovú konzistenciu a zľahka ju spojte s kokosovou zmesou.
Skladanie dezertu
Pripravte si silikónovú formu SF105. Do polovice formy nalejte kokosový mousse, vložte zamrazenú mango–marakujovú guličku a formu doplňte moussom dorovna. Vložte do šokra.
Maslová sušienka
Suché suroviny zmiešajte v robote s maslom, aby vznikla pieskovitá hmota. Pridajte vajíčko a vymiešajte hladké cesto.
Cesto vyvaľkajte medzi dvoma papiermi na hrúbku 2 mm a nechajte zachladiť. Vykrojte štvorce 3,5 × 3,5 cm a pečte pri 160 °C dozlatista.
Po upečení sušienky ihneď zachlaďte a prilepte ich zvyšným moussom na dezert.
Darčekový dekor
Poťahovú hmotu vyvaľkajte na 2 mm a nakrájajte pásiky široké 5 mm.
Čokoládová poleva
Všetky suroviny zohrejte nad vodným kúpeľom na 30 °C a zafarbite červenou farbou.
Zamrznuté kocky vyberte z formičiek, zapichnite špáradlo a namáčajte do polevy.
Dokončovanie
Položte prvý pásik na kocku tak, aby ju rozdelil na dve polovice. Druhý pásik prerežte na polovicu a nadpojte do tvaru kríža. Na vrch vytvorte dvojitú mašličku z dvoch kúskov (cca 4 cm) prehnutých v polovici.
25 50 75 90
