Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Neviete, kam s čerešňami? Stavte na osvedčenú sladkú klasiku

Oslaďte si deň voňavou klasikou.

Neviete, kam s čerešňami? Stavte na osvedčenú sladkú klasiku
Čerešne už dozreli a v kuchyni je ideálny čas na niečo rýchle a sladké. Bublanina je rýchla, nenáročná a vždy chutí výborne. Navyše zvládne ju aj úplný začiatočník.

PCS3-epi4-PidanyPhoto-07027.jpg

Tento recept si svojich fanúšikov získal ešte v tretej sérii relácie Pečie celé Slovensko. Bublaninu napiekla súťažiaca Danka a porotkyne nadchla natoľko, že Petru Tóthovú dojala k slzám. „Toto je niečo, čo by malo zažiť každé dieťa, že si dá a že mu bude dobre“ zhodnotila vtedy  Petra. 

Dankina čerešňová bublanina si rýchlo získala nielen porotu, ale aj divákov. Recept mal taký úspech, že by bola škoda si ho nepripomenúť.

PCS3-epi4-osobna-Danka.jpg

Postup na lahodnú bublaninu

  • 360 g práškového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 240 g masla
  • 120 ml plnotučného mlieka
  • 6 bielkov
  • 360 g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 500 g mrazených čerešní
  • štipka pravej vanilky
  • 5 ks zrelých karambol
  • maslo s hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu

Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do peny. Maslo ohriaté na izbovú teplotu postupne zašľaháme. Pridáme mlieko.

Z bielkov a štipky soli vymiešame tuhý sneh, ktorý pomaly primiešavame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec pridáme sypké prísady - múku spolu s kypriacim práškom do pečiva.

Aby sa bublanina nepripiekla, plech vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Cesto vylejeme na takto pripravený plech a obložíme pripraveným ovocím.

Pripravenú bublaninu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 35 – 40 min na 180 °C. 

Majstrovstvá Európy 2025 do 21 rokov

Majstrovstvá Európy 2025 do 21 rokov sa konajú od 11. júna do 28. júna.

Živé vysielanie zápasov, štatistiky, zostavy tímov a ďalšie informácie o turnaji nájdete na webe stvr.sk.

Svieža čerešňová pena

  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 bielky
  • 100 g mrazených čerešní

Kým sa bublanina pečie, pripravíme si sladkú penu. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom do veľmi hustej peny. Čerešne rozmixujeme ponorným mixérom a zašľaháme do peny.

Prajeme dobrú chuť.


25 50 75 90