
Tento recept si svojich fanúšikov získal ešte v tretej sérii relácie Pečie celé Slovensko. Bublaninu napiekla súťažiaca Danka a porotkyne nadchla natoľko, že Petru Tóthovú dojala k slzám. „Toto je niečo, čo by malo zažiť každé dieťa, že si dá a že mu bude dobre“ zhodnotila vtedy Petra.
Dankina čerešňová bublanina si rýchlo získala nielen porotu, ale aj divákov. Recept mal taký úspech, že by bola škoda si ho nepripomenúť.

Postup na lahodnú bublaninu
- 360 g práškového cukru
- 6 žĺtkov
- 240 g masla
- 120 ml plnotučného mlieka
- 6 bielkov
- 360 g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 500 g mrazených čerešní
- štipka pravej vanilky
- 5 ks zrelých karambol
- maslo s hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu
Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do peny. Maslo ohriaté na izbovú teplotu postupne zašľaháme. Pridáme mlieko.
Z bielkov a štipky soli vymiešame tuhý sneh, ktorý pomaly primiešavame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec pridáme sypké prísady - múku spolu s kypriacim práškom do pečiva.
Aby sa bublanina nepripiekla, plech vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Cesto vylejeme na takto pripravený plech a obložíme pripraveným ovocím.
Pripravenú bublaninu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 35 – 40 min na 180 °C.
Majstrovstvá Európy 2025 do 21 rokov
Majstrovstvá Európy 2025 do 21 rokov sa konajú od 11. júna do 28. júna.
Živé vysielanie zápasov, štatistiky, zostavy tímov a ďalšie informácie o turnaji nájdete na webe stvr.sk.
Svieža čerešňová pena
- 150 g kryštálového cukru
- 2 bielky
- 100 g mrazených čerešní
Kým sa bublanina pečie, pripravíme si sladkú penu. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom do veľmi hustej peny. Čerešne rozmixujeme ponorným mixérom a zašľaháme do peny.
Prajeme dobrú chuť.
25 50 75 90