Letné večery, vôňa dymu, praskanie uhlíkov a dobrá nálada. Grilovacia sezóna je opäť tu! Či už patríte medzi majstrov grilu alebo iba občasných labužníkov, určite oceníte inšpirácie na nové chutné dobroty. Grilovanie totiž nemusí byť iba o špekáčikoch a klobáske.
Nezabudnite tiež na niekoľko zásad pri grilovaní, vďaka ktorým bude vaše jedlo nie len chutné, ale aj zdravé. Vyhnite sa napríklad prepálenému mäsu, dajte prednosť ľahším druhom mäsa či rybám. Nezabudnite ani na čerstvú alebo grilovanú zeleninu.
V Dámskom klube sme pre vás pripravili tri chutné tipy, ktoré zaručene oživia každé letné grilovanie.
Hovädzí steak s pečeným cesnakom a krémovým špenátom
Klasika, ktorá nikdy nesklame. Na kvalitnom steaku si pochutí každý gurmán.

Potrebujete:
- 1 hovädzí steak
- soľ Maldon, čierne korenie
- 2 vetvičky rozmarínu
- 2 PL masla, 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
Na rozmarínové zemiaky:
- 200 g zemiakov
- olivový olej, cesnak, soľ, korenie, rozmarín
Grilovaný syr s figami, prosciuttom a balzamikovou glazúrou
Ideálna voľba pre milovníkov kombinácie sladkého a slaného.

Budete potrebovať:
- 1 okrúhly syr (napr. camembert)
- 4–6 plátkov prosciutta
- 2 figy
- balzamikový krém
- rukola alebo poľníček
- olivový olej
Rebierka s medovo-chilli glazúrou
Pre všetkých, čo to majú radi poriadne dochutené.

Na marinádu:
- 500 g rebierok
- sladká a údená paprika, soľ, korenie
- horčica, cesnak, olivový olej
Na glazúru:
- 3 PL medu
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL kečupu
- 1 ČL chilli omáčky
- 1 ČL balzamikového octu
Rebierka nechajte poriadne odležať v marináde, ugrilujte a pred koncom potrite glazúrou.
Kompletný recept nájdete v odvysielanej časti Dámskeho klubu, ktorú si môžete pozrieť v našom archíve.
25 50 75 90