Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Povedal niekto langoš? S týmto receptom ho zvládne každý

Takto jednoducho ich robí Petra Tóthová z Pečie celé Slovensko.

Povedal niekto langoš? S týmto receptom ho zvládne každý

Langoš je naša kúpalisková klasika. Pochúťka, ktorú milujú malí aj veľkí. Pripraviť ho doma sa nám častokrát nechce, ale po tomto recepte možno zmeníte názor.


Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.


„Ja ich rada robievam malé a bucľaté. Jednoduché a bez vaľkania. Čo najmenej práce,“ napísala Petra. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, po ktorom sa zapráši. Výsledok určite neoľutujete.

Čo budeme potrebovať?

400 g hladkej múky
21 g čerstvých kvasníc (pol kocky)
250 ml vlažného plnotučného mlieka
1/2 PL cukru krupica
2-3 čl soli
125 g bieleho jogurtu
Olej na vyprážanie

Majstrovstvá Európy 2025 do 21 rokov

Majstrovstvá Európy 2025 do 21 rokov sa konajú od 11. júna do 28. júna.

Živé vysielanie zápasov, štatistiky, zostavy tímov a ďalšie informácie o turnaji nájdete na webe stvr.sk.

Jednoduchý postup

  1. Z mlieka, cukru a kvasníc si pripravte kvások a počkajte kým narastie.
  2. V mise vymiešajte múku, soľ, pridajte jogurt a kvások do kompaktného cesta. Môže sa trochu lepiť, ale múku už nepridávajte po odležaní.
  3. Nechajte 20 min zakryté kysnúť pri izbovej teplote, alebo 2 hodiny v chladničke alebo aj cez noc v čo najchladnejšom mieste chladničky.
  4. Na naolejovanej podložke si vytvarujte placky podľa veľkosti akú preferujete a nechajte ešte prikryté a naolejované podkysnúť.
  5. Zohrejte olej na 170-180 stupňov a vyprážate do zlatohneda z oboch strán.


Dobrú chuť!

25 50 75 90