Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

RECEPT: Takto sa robí tá pravá bábovka. Rýchla, vláčna a lahodná

Pripravte si bábovku s brusnicami, rumom a mandľami podľa Jožky Zaukolcovej.

RECEPT: Takto sa robí tá pravá bábovka. Rýchla, vláčna a lahodná

Ak hľadáte dezert, ktorý spája jemnú maslovú chuť s osviežujúcimi brusnicami a štipkou rumu, táto bábovka je presne pre vás. Vďaka mandľovým lupienkom je krásne chrumkavá a citrónová kôra jej dodáva sviežosť.

Ideálna na nedeľné popoludnie ku káve či čaju.

Budete potrebovať:

  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 20 g vanilínového cukru
  • 4 vajíčka (veľkosť L)
  • 200 g hladkej múky špeciál
  • 50 g kukuričného škrobu
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 50 ml rumu
  • 40 g kakaa
  • 50 g sušených brusníc
  • 30 g mandľových lupienkov
  • kôru z 1 citróna
  • práškový cukor na posypanie

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.

Ako na to?

Maslo vyšľahajte s práškovým a vanilínovým cukrom do nadýchanej peny, potom postupne zašľahajte vajíčka.

V samostatnej miske preosejte múku, zmiešajte ju s kukuričným škrobom, kypriacim práškom, brusnicami, citrónovou kôrou a mandľovými lupienkami a následne všetko pridajte k maslovo-vaječnej pene.

V menšej miske premiešajte kakao s rumom a odoberte časť cesta, ktorú do tejto zmesi vmiešate – vznikne kakaová hmota.

Formu na bábovku vymastite maslom a striedavo vrstvite svetlé a kakaové cesto, navrch dajte zvyšnú bielu hmotu a zarovnajte.

Pečte pri teplote 160–180 °C približne 45–60 minút, kým je bábovka prepečená a krásne voňavá. Po vychladnutí ju posypte práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

25 50 75 90