Ak hľadáte dezert, ktorý spája jemnú maslovú chuť s osviežujúcimi brusnicami a štipkou rumu, táto bábovka je presne pre vás. Vďaka mandľovým lupienkom je krásne chrumkavá a citrónová kôra jej dodáva sviežosť.
Ideálna na nedeľné popoludnie ku káve či čaju.
Budete potrebovať:
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 20 g vanilínového cukru
- 4 vajíčka (veľkosť L)
- 200 g hladkej múky špeciál
- 50 g kukuričného škrobu
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 50 ml rumu
- 40 g kakaa
- 50 g sušených brusníc
- 30 g mandľových lupienkov
- kôru z 1 citróna
- práškový cukor na posypanie
Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.
Ako na to?
Maslo vyšľahajte s práškovým a vanilínovým cukrom do nadýchanej peny, potom postupne zašľahajte vajíčka.
V samostatnej miske preosejte múku, zmiešajte ju s kukuričným škrobom, kypriacim práškom, brusnicami, citrónovou kôrou a mandľovými lupienkami a následne všetko pridajte k maslovo-vaječnej pene.
V menšej miske premiešajte kakao s rumom a odoberte časť cesta, ktorú do tejto zmesi vmiešate – vznikne kakaová hmota.
Formu na bábovku vymastite maslom a striedavo vrstvite svetlé a kakaové cesto, navrch dajte zvyšnú bielu hmotu a zarovnajte.
Pečte pri teplote 160–180 °C približne 45–60 minút, kým je bábovka prepečená a krásne voňavá. Po vychladnutí ju posypte práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
25 50 75 90