Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

To sú oni! Predstavujeme finalistov piatej série šou Pečie celé Slovensko

Už onedlho vypukne na Slovensku opäť pekársky a cukrársky ošiaľ.

To sú oni! Predstavujeme finalistov piatej série šou Pečie celé Slovensko Zdroj: STVR
Piata séria divácky mimoriadne obľúbenej šou STVR odštartuje na Jednotke už v nedeľu 5. októbra o 20.30.

Počas dvanástich týždňov predstaví cukrárske a pekárske umenie opäť 12 amatérskych pekárok a pekárov.

Divákom sa aj v novej sérii prihovorí dvojica moderátorov Juraj Bača a Milan Zimnýkoval a výrobky súťažiacich budú hodnotiť šarmantné porotkyne Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Samozrejme o titul majstra pekára bude opäť súťažiť tucet vynikajúcich amatérskych pekárok a pekárov z celého Slovenska.

Tí predvedú svoj pekársky a cukrársky talent v nádhernom prostredí Theresia Chateau v Bernolákove. A kto sú 12 finalisti 5. série šou Pečie celé Slovensko?

Zuzana Bělinová (38 rokov, Martin)

Zuzana pracuje ako referentka a asistentka riaditeľa v rodnom Martine. Pečeniu sa venuje takmer dva roky, pričom ju k nemu priviedla obyčajná zvedavosť, keď dala výpoveď v stresujúcej práci.

Zuzka.jpg Zdroj: STVR

Dnes vníma kuchyňu ako najlepší oddych od pracovného zhonu a rodinných povinností. Najradšej experimentuje s makrónkami, ktoré berie na rodinné výlety a turistiku v horách.

Na svojej ceste ju podporujú dvaja synovia vo veku dvanásť a sedem rokov, ktorých úsmev považuje spolu s pevnou rodinou za najväčší životný úspech. Raz by chcela otvoriť útulnú kaviareň, kde by podávala vlastné dezerty a dobrú kávu.

Gabriela Halčáková (30 rokov, Streda nad Bodrogom)

Gabriela pracuje ako zdravotná sestra v UNLP Košice, kde sa stará o pacientov s rovnakou láskavosťou, akú vkladá do svojich koláčov.

Pečie približne tri roky, naplno sa tomu venuje posledný rok a inšpiráciu čerpá z receptov svojej babky. Sladkosťami potešuje manžela a majstrov, ktorí jej pomáhajú stavať vysnívaný dom.

Gabika.jpg Zdroj: STVR

Keď odloží varešku, aranžuje kvety a vytvára ikebany, vďaka čomu má cit pre estetiku aj pri zdobení tort.

Za doterajší úspech považuje to, že napriek práci a stavbe domu si dokáže nájsť čas na všetko, čo miluje. V budúcnosti chce piecť najmä pre svoju rodinu a blízkych a užiť si radosť z každého upečeného kúsku.

Eliška Marlengová (16 rokov, Piešťany)

Eliška má 16 rokov a študuje na hotelovej akadémii a je najmladšou súťažiacou piatej série šou Pečie celé Slovensko.

Eliška.jpg Zdroj: STVR

K pečeniu ju priviedla zvedavosť a experimentovanie, ktoré sa rýchlo stali jej vášňou. Vo voľnom čase sa venuje divadlu a ľudovým tancom.

Dúfa, že raz otvorí dvere svojej cukrárne, kde každý koláčik bude malým umeleckým dielom. V súťaži chce ukázať, že aj mladý človek môže tvoriť srdcom.

Simona Siváková (32 rokov, Láb)

Simi momentálne trávi dni na materskej dovolenke so synom a dcérou, no každú voľnú chvíľu venuje pečeniu, ktoré jej učarovalo pred ôsmimi rokmi.

K sladkým receptom ju priviedla túžba pripraviť prvú tortu pre otca, čo sa rýchlo zmenilo na vášeň. Kedysi chytala lopty ako futbalová brankárka, dnes chytá nové nápady na dezerty a vylepšuje klasický zákusok Oblížprst.

Pečie-celé-Slovensko-Simona Zdroj: STVR

Za svoj najväčší úspech považuje radosť v očiach detí, keď ochutnajú jej výtvory. Vo voľnom čase sleduje cukrárske relácie a učí sa moderné techniky.

Jej snom je premeniť rodinnú kuchyňu na malú dielničku, v ktorej by piekla na objednávku pre priateľov a susedov.

Stanislava Obžerová (45 rokov, Turie)

Stanka pôsobí ako obchodná zástupkyňa v potravinárskej spoločnosti a vychováva dvoch tínedžerov.

K pečeniu ju už v detstve priviedla mama a zamilovala si najmä makovo‑mangové tortičky. Popri pečení zdobí medovníky a háčkuje hračky pre deti, čím spája kreativitu s trpezlivosťou.

Pečie-celé-Slovensko-Stanka Zdroj: STVR

Spolu s manželom sa venujú aj spoločenským tancom a rada chodí na prechádzky so svojím psíkom. Najväčšou odmenou je pre ňu úsmev rodiny, ktorú považuje za najväčší životný úspech.

Rada by svoje dlhoročné skúsenosti odovzdávala mladým cukrárkam a pomáhala im nájsť vášeň pre remeslo. Do budúcnosti vidí svoju úlohu v mentorovaní a popularizácii tradičných chutí v modernom šate.

Jana Simová (34 rokov, Bardejov)

Janka pomáha v agrofirme svojho manžela, no jej srdce bije pre pečenie, ktorému sa venuje od štúdia na vysokej škole. Najradšej pripravuje torty, ktoré rozvoniavajú celým bytom a robia radosť deťom.

Janka.jpg Zdroj: STVR

V pečení nachádza rovnováhu medzi rodinným životom a kariérou. Háčkovanie, modelovanie a maľovanie si vybrala ako spôsob, ako si udržať energiu a inšpiráciu pre nové recepty. Najviac si váži svoju rodinu, ktorú považuje za najväčší životný úspech.

Raz by sa chcela dostať na cukrársku súťaž do Birminghamu, absolvovať kurz u cukrára a čokolatiéra Amauryho a živiť sa cukrárskym umením.

Stanislav Šarvajc (40 rokov, Detva)

Stanislav vedie predajňu známeho potravinárskeho reťazca, no po práci si najradšej oddýchne v kuchyni, kde vznikajú jeho povestné veterníky.

Stanko.jpg Zdroj: STVR

Pečie päť rokov a recepty zbiera z internetu i televíznych relácií. Čoskoro sa chystá do chomúta so svojou partnerkou a rád by si upiekol vlastnú svadobnú tortu.

Svoj voľný čas zdieľa medzi cestovanie a detviansky folklór. Stanko má najradšej odpaľované cesto neustále zlepšuje svoje techniky a rozširuje paletu upečených zákuskov.

Vladimír Leščinský (41 rokov, Svit)

Vladi, ktorý pracuje ako šéfkuchár vo Švajčiarsku, objavil čaro pečenia popri svojej práci, keďže sa rád učí nové veci. Rýchlo zistil, že práca s cestom mu prináša rovnaké uspokojenie ako varenie.

Vlado.jpg Zdroj: STVR

Po náročnom dni si rád prevetrá hlavu pri hokeji alebo vo fitku. Najväčším úspechom je pre neho jeho veľká rodina – s manželkou majú dve dcéry (5 a 7 rokov) a jedenapolročného chlapčeka.

Vždy, keď je doma, venuje celý svoj čas práve svojim najbližším. Jeho snom je vyučiť sa za cukrára a otvoriť si vlastnú cukrárničku na Slovensku. Je presvedčený, že nikdy nie je neskoro splniť si sladký sen.

Gabriela Mavrodieva (50 rokov, Prešov)

Gabriela pracuje ako anestéziologická sestra. Pečie už štyri desaťročia a najradšej pripravuje Slonie slzy, ktoré naučila piecť aj svoje kamarátky z Indie a Španielska.

Gabi.jpg Zdroj: STVR

Jej dcéra, syn a manžel radi ochutnajú každú sladkú dobrotu od Gabiky a ich obľuba sladkého je pre ňu najlepšou spätnou väzbou. Okrem svojej práce, kde sa sústavne potrebuje vzdelávať, sa rada učí a skúša nové veci.

Medzi jej záľuby patria ručné práce, cestovanie, čítanie, turistika, či sakrálny spev v chrámovom zbore. Jej snom je, aby sa stále stretávala so svojimi blízkymi a priateľmi s vášňou pre sladké, slané, tradičné aj exotické, ale hlavne upečené s láskou.

Lenka Kaur (45 rokov, Zborov nad Bystricou)

Lenka pracuje ako koordinátorka univerzitných projektov zameraných na rozšírenie prístupu k štúdiu pre menej privilegovaných ľudí na Bradford University vo Veľkej Británii, kde žije so svojou rodinou.

Piecť začala už v ôsmich rokoch, keď ju babka Veronika zaučila do pekárskej alchýmie. Teraz pečie hlavne pre svoju rodinu, priateľov a kolegov. Najviac sa pýši medovými rezmi, pri ktorých zbožňuje vôňu karamelizovaného medu a precízne vrstvenie krému.

Pečie-celé-Slovensko-Lenka Zdroj: STVR

S manželom, ktorého predkovia pochádzajú z Indie, vychováva tri deti – Arjana, Veroniku a Arana – ktoré jej robia nadšených degustačných pomocníkov. Voľný čas venuje čítaniu, návštevám divadla a cestovaniu, čo jej prináša inšpiráciu aj do zdobenia dezertov.

Pečie celé Slovensko

Aktuálne informácie zo zákulisia, zoznam súťažiacich a receptov a archívne epizódy šou nájdete na webe.

Za svoj najväčší úspech považuje rodinu a skúsenosti získané prácou a štúdiom v zahraničí. Jej snom je malý obchodík s cukrárenskými výtvormi inšpirovanými svetovými príchuťami.

Viktoria Kaniuk (28 rokov, Čečehov)

Viktoria pochádza z Ukrajiny, v súčasnosti však so svojou rodinou žije na Slovensku. Pracuje ako kuchárka v reštaurácii. Pečie dva roky a najviac sa v cukrárskom umení zdokonalila vďaka finalistke prvej série šou Alenke Sabolovej, ktorá ju naučila základom precíznej práce.

Viki.jpg Zdroj: STVR

Každú novú príchuť jej sladkých výtvorov testuje jej päťročný syn. Keď nepečie, oddychuje pri ručných prácach, vďaka ktorým má cit pre detail aj pri sladkostiach.

Za svoj doterajší úspech považuje schopnosť skĺbiť prácu, rodinu a jej snom je otvoriť si vlastnú cukráreň.

Pavel Slezák (61 rokov, Stupava)

Pavel pôsobí ako hlavný radca na odbore životného prostredia, no po úradných povinnostiach vymení dokumenty za cesto a pomúčenú dosku. Sladkému remeslu sa venuje dvadsaťpäť rokov a povestný je svojimi pagáčikmi. Pečeniu sa učil úplne sám.

Pečie-celé-Slovensko-Pali Zdroj: STVR

Voľný čas trávi študovaním regionálnej histórie a rodinnými túrami po Malých Karpatoch, kde nikdy nechýba bochník čerstvého chleba. Okrem toho ho fascinuje včelárstvo.

Najväčšie životné bohatstvo vidí v dvoch dospelých dcérach a dvoch vnučkách. Sníva o tom, že na dôchodku sa bude venovať pečeniu, aby sa vôňa kvásku a rodinných receptov šírila po celom okolí.

25 50 75 90