Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Porotkyne Pečie celé Slovensko prezradili, ako budú tento rok hodnotiť. Majú vyššie nároky?

Na čo sa Petra a Jožka zamerajú počas hodnotenia finalistov?

Porotkyne Pečie celé Slovensko prezradili, ako budú tento rok hodnotiť. Majú vyššie nároky?

Šou, ktorá si získala státisíce divákov na Slovensku, sa už v nedeľu 5. októbra o 20.30 vracia na Jednotku s premiérovou piatou sériou.

Tucet šikovných súťažiacich čaká počas 12 týždňov až 36 pekárskych a cukrárskych výziev. V každej epizóde budú aj tento rok pripravovať 3 recepty v rámci osobnej, technickej a kreatívnej výzvy.

V osobnej výzve budú súťažiaci piecť svoj rodinný recept na základe zadania. Pôjde o rovnaký pekársky výrobok, ale každý zo súťažiacich ho pripraví podľa seba.

porotkyne-a-moderátori-pečie-celé-slovensko-2025 Zdroj: STVR

Nasledovať bude technická výzva, v ktorej sa súťažiaci budú musieť popasovať s receptom od porotkýň. V rámci tejto výzvy sa odkryjú cukrárske zručnosti súťažiacich a diváci budú možno prekvapení, aký náročný proces sa skrýva aj za relatívne jednoduchými dezertami.

Poslednou výzvou pre súťažiacich bude kreatívna výzva. V tejto výzve sa fantázii medze nekladú a súťažiaci budú pripravovať mimoriadne náročné a kreatívne dezerty.

Nekompromisné porotkyne

„Všímať si budeme štruktúru koláčov a to, či sa menia chute. Tie sa samozrejme môžu stále meniť, ale ten základ koláčov a dezertov má byť stále rovnaký. Čiže určite sa budeme pozerať na to, ako to zvládli v danom časovom úseku,“ prezradila svoje nároky Petra Tóthová.

Porotkyňa dodala, že rovnako ako každý rok, aj tento budú s kolegyňou Jožkou s radosťou rozdávať pochvaly. „Ale aj na chybách sa veľmi veľa naučíme,“ uzavrela.

Porotkyňa Jožka Zaukolcová bude aj tento rok mimoriadne všímavá a prísna. „Ja si dám pozor na každú jednu výzvu – či sú to dokončené výrobky, či sú upečené, či nie sú prepečené, či sú chutné a či je to v súlade s tým naším zadaním,“ vymenovala všetko, čo bude pri hodnotení finalistov brať do úvahy.

Okrem toho si bude všímať aj kreativitu jednotlivých pekárov. „Ocením, keď budú naozaj kreatívni, že keď sa im niečo napríklad nepodarí, tak to budú vedieť zachrániť a ešte nás aj v danej chvíli budú vedieť prekvapiť,“ dodala Jožka.

Súťažiacich tento rok čaká aj veľká novinka. „Tentoraz do technickej výzvy zaradíme nečakaný ťah: porotkyne predvedú súťažiacim naživo mimoriadne náročný postup, ktorý väčšina domácich pekárov nikdy neskúsila,“ prezradil režisér Jeffo Minařík.

25 50 75 90