Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

RECEPT: Domáci kebab? Pripravte si grilovanú shawarmu podľa Petry Tóthovej

Tento rýchly recept na letnú grilovačku zvládne každý.

RECEPT: Domáci kebab? Pripravte si grilovanú shawarmu podľa Petry Tóthovej

Verili by ste tomu, že skúsená cukrárka zo šou Pečie celé Slovensko je v grilovaní úplná začiatočníčka? Ako sama priznala na svojom Instagrame, tento rok je pre ňu prelomový. Prvý raz si totiž vyskúšala grilovanie vo vlastnej záhrade.

„Leto je tu a treba sa zlepšovať aj v grilovaní. Ako úplný začiatočník, som vyšla zo svojej komfortnej zóny a pripravila si rovno dve jedlá na grile,“ napísala Petra k receptu, ktorý pridala na sociálnu sieť. Ako autorka uviedla, toto fantastické exotické jedlo zvládne aj úplný začiatočník.

Shawarma je jedna z najobľúbenejších arabských špecialít. Pripravuje sa z marinovaného grilovaného mäsa a podáva sa v pita chlebe alebo v tortile.

Recept na Shawarmu

Budete potrebovať:

  • 500 g kuracieho mäsa
  • 1/2 veľký strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 1/2 PL rímskej rasce
  • 1/2 PL koriandru
  • 1/2 PL kardamonu
  • 1/2 čl kajenské korenie
  • 1 čl sladkej papriky
  • 1 čl soli
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL oleja
  • 1/2 čl čierneho korenia

Na dresing:

  • 150 g gréckeho jogurtu
  • malý strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 1/2 čl rímskej rasce
  • šťavu z 1/2 citróna
  • soľ a korenie podľa chuti

Na tortilu:

  • 370 g hladkej múky 00
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 1,5 čl soli
  • 60 g mäkkého masla alebo oleja
  • 240 ml teplej vody

Ako na to?

Všetko premiešajte v mikroténovom vrecku, pridajte kura, premasírujte a nechajte marinovať aspoň 4 hodiny, ideálne počas noci.

Na prípravu tortily zmiešajte suché ingrediencie, pridajte tuk a vodu. Následne vymieste hladké cesto. Rozvaľkajte a na grile upečte tortily.

Dobrú chuť!

25 50 75 90