Verili by ste tomu, že skúsená cukrárka zo šou Pečie celé Slovensko je v grilovaní úplná začiatočníčka? Ako sama priznala na svojom Instagrame, tento rok je pre ňu prelomový. Prvý raz si totiž vyskúšala grilovanie vo vlastnej záhrade.
„Leto je tu a treba sa zlepšovať aj v grilovaní. Ako úplný začiatočník, som vyšla zo svojej komfortnej zóny a pripravila si rovno dve jedlá na grile,“ napísala Petra k receptu, ktorý pridala na sociálnu sieť. Ako autorka uviedla, toto fantastické exotické jedlo zvládne aj úplný začiatočník.
Shawarma je jedna z najobľúbenejších arabských špecialít. Pripravuje sa z marinovaného grilovaného mäsa a podáva sa v pita chlebe alebo v tortile.
Recept na Shawarmu
Budete potrebovať:
- 500 g kuracieho mäsa
- 1/2 veľký strúčik cesnaku, rozdrvený
- 1/2 PL rímskej rasce
- 1/2 PL koriandru
- 1/2 PL kardamonu
- 1/2 čl kajenské korenie
- 1 čl sladkej papriky
- 1 čl soli
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 PL oleja
- 1/2 čl čierneho korenia
Na dresing:
- 150 g gréckeho jogurtu
- malý strúčik cesnaku, rozdrvený
- 1/2 čl rímskej rasce
- šťavu z 1/2 citróna
- soľ a korenie podľa chuti
Na tortilu:
- 370 g hladkej múky 00
- 2 čl prášku do pečiva
- 1,5 čl soli
- 60 g mäkkého masla alebo oleja
- 240 ml teplej vody
STVR online
Ako na to?
Všetko premiešajte v mikroténovom vrecku, pridajte kura, premasírujte a nechajte marinovať aspoň 4 hodiny, ideálne počas noci.
Na prípravu tortily zmiešajte suché ingrediencie, pridajte tuk a vodu. Následne vymieste hladké cesto. Rozvaľkajte a na grile upečte tortily.
Dobrú chuť!