Špekáčiky si väčšina z nás spája s letnými opekačkami či grilovačkami. Kuchár Miroslav Snopko nás v Dámskom klube presvedčil, že táto dostupná ingrediencia môže byť základom vynikajúcich hlavných jedál.
Potešte celú rodinu a pripravte si špekáčiky na kyslej kapuste s pivom, ražniči alebo špekáčikový šalát so syrom. V hlavnej úlohe – špekáčiky.
RECEPT: Špekáčiky na kyslej kapuste s pivom
Budete potrebovať:
- 600 g špekáčikov
- 1 kg kyslej kapusty
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ks cibule
- 300 g lúpaných paradajok
- 0,5 l svetlého piva
- soľ
- mleté čierne korenie
Ako na to?
Z kyslej kapusty odstráňte šťavu a následne kapustou vysteľte spodok plechu. Špekáčiky zvrchu narežte, rovnako ako pred opekaním. Aby sa prepiekli ešte lepšie, môžete na nich nožíkom vytvoriť mriežku.
Následne ich poukladajte na kapustu. Na špekáčiky potom nasypte na kocky nasekanú cibuľku a cesnak.
STVR online
Ďalším krokom sú lúpané paradajky, ktoré jednoducho vylejte z konzervy na plech. Ak preferujete pikantnú chuť, posypte ich čili. Nezabudnite na dochutenie soľou a korením. Posledným krokom je pivo, ktorým celé jedlo polejte.
Plech nakoniec vložte do rúry na zhruba 40 minút. Jedlo je hotové, keď sa na povrchu vytvorí chrumkavá vrstva.
25 50 75 90