Príprava formy a rúry: Rúru predhrejeme na 190 °C. Pripravíme si okrúhlu tortovú formu s priemerom 20 cm. Na dno formy uložíme papier na pečenie, na ktorý budeme kresliť motív Marilyn Monroe (ideálne pomocou šablóny pod papierom).
Príprava cesta: Najskôr vyšľaháme bielky so štipkou soli, postupne pridáme polovicu cukru a ocot. Vyšľahané bielky presunieme do väčšej misky. V tej istej nádobe vyšľaháme žĺtky so zvyšným cukrom, olejom, mliekom a vanilkovým cukrom (alebo pastou), kým sa cukor úplne nerozpustí (5–10 min). Do žĺtkovej zmesi vmiešame preosiatu múku s Gustinom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov, aby sme zachovali nadýchanosť.
Maľovanie obrázka: Odoberieme si malé množstvá cesta do viacerých misiek a zafarbíme podľa potreby – na bielo, červeno, čierno, modro, žlto a ružovo. Zafarbené cestá naplníme do cukrárskych vreciek a na pripravený papier na pečenie „nakreslíme“ tvár Marilyn Monroe. Plech s obrázkom vložíme na 10–15 minút do mrazničky, aby stuhol.
Pečenie: Zvyšné nezafarbené cesto opatrne nalejeme na zamrznutý obrázok a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre 20 minút. Po upečení necháme koláč vo forme chvíľu vychladnúť, potom opatrne vyklopíme a odstránime papier na pečenie, aby sa obrázok odhalil.
Jahodový coulis: Jahody rozmixujeme na pyré. V hrnci pyré privedieme k varu, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a pár lístkov čerstvej mäty. Varíme, kým zmes mierne nezhustne. Na záver môžeme primiešať jedlé zlato na ozdobu. Necháme vychladnúť.
Šľahačka a servírovanie: Šľahačku vyšľaháme dotuha. Koláč podávame s lyžicou jahodového coulis a kopčekom šľahačky. Môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, zlatom alebo mätou.
Príprava formy a rúry: Rúru predhrejeme na 190 °C. Pripravíme si okrúhlu tortovú formu s priemerom 20 cm. Na dno formy uložíme papier na pečenie, na ktorý budeme kresliť motív Marilyn Monroe (ideálne pomocou šablóny pod papierom).
Príprava cesta: Najskôr vyšľaháme bielky so štipkou soli, postupne pridáme polovicu cukru a ocot. Vyšľahané bielky presunieme do väčšej misky. V tej istej nádobe vyšľaháme žĺtky so zvyšným cukrom, olejom, mliekom a vanilkovým cukrom (alebo pastou), kým sa cukor úplne nerozpustí (5–10 min). Do žĺtkovej zmesi vmiešame preosiatu múku s Gustinom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov, aby sme zachovali nadýchanosť.
Maľovanie obrázka: Odoberieme si malé množstvá cesta do viacerých misiek a zafarbíme podľa potreby – na bielo, červeno, čierno, modro, žlto a ružovo. Zafarbené cestá naplníme do cukrárskych vreciek a na pripravený papier na pečenie „nakreslíme“ tvár Marilyn Monroe. Plech s obrázkom vložíme na 10–15 minút do mrazničky, aby stuhol.
Pečenie: Zvyšné nezafarbené cesto opatrne nalejeme na zamrznutý obrázok a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre 20 minút. Po upečení necháme koláč vo forme chvíľu vychladnúť, potom opatrne vyklopíme a odstránime papier na pečenie, aby sa obrázok odhalil.
Jahodový coulis: Jahody rozmixujeme na pyré. V hrnci pyré privedieme k varu, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a pár lístkov čerstvej mäty. Varíme, kým zmes mierne nezhustne. Na záver môžeme primiešať jedlé zlato na ozdobu. Necháme vychladnúť.
Šľahačka a servírovanie: Šľahačku vyšľaháme dotuha. Koláč podávame s lyžicou jahodového coulis a kopčekom šľahačky. Môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, zlatom alebo mätou.