Fondantové lupene/srdiečka: 750 g bieleho fondantu zmiešané s jade farbou
Fondantové motýle: 50 g bielej flower modelling paste/florist paste zmiešané s červenou farbou
Cera: používaná pri modelovaní motýľov
Postup
Rúru zohrejeme na 175 °C a pripravíme tri 20 cm okrúhle tortové formy.
V mixéri vymiešame maslo s cukrom (3 min) a pridáme rozmiešané bielka, kyslú smotanu, vanilkovú pastu a mandľový extrakt.
V miske zmiešame suché suroviny, ktoré pomaly pridávame k maslovej hmote spolu s mliekom (striedavo sypké a tekuté suroviny), až kým všetko nevymiešame.
Cesto vylejeme na plech a stierkou uhladíme. Pečieme 20–25 min.
Kým sa cesto pečie, pripravíme flower modelling paste a vykrojíme motýle. Krídla podložíme papierom na pečenie a necháme usušiť (vytvoríme 3D efekt).
Upečené tortové pláty necháme vychladnúť.
Kým čakáme na vychladnutie, pripravíme mascarpone krém a potom taliansky meringuový maslový krém.
V mixéri vyšľaháme mascarpone krém so šľahačkou a cukrom na hladký krém (1–2 min) a odložíme do chladničky.
Taliansky krém pripravíme varením sirupu (112,5 g cukru + 30 ml vody) do teploty 125 °C. Bielky s 28 g cukru vyšľaháme a pomaly prilievame horúci sirup (šľaháme 10 min, kým zmes nevychladne). Pridáme maslo a pistáciovú pastu, šľaháme dohladka.
Tortu naplníme mascarpone krémom a černicami, zvonku ju obalíme meringuovým krémom.
Necháme stuhnúť v chladničke.
Pripravíme fondant a vykrojíme srdiečka.
Tortu ozdobíme fondantovými srdiečkami, ktorými zakryjeme krém, a nakoniec doplníme motýľmi.
Fondantové lupene/srdiečka: 750 g bieleho fondantu zmiešané s jade farbou
Fondantové motýle: 50 g bielej flower modelling paste/florist paste zmiešané s červenou farbou
Cera: používaná pri modelovaní motýľov
Rúru zohrejeme na 175 °C a pripravíme tri 20 cm okrúhle tortové formy.
V mixéri vymiešame maslo s cukrom (3 min) a pridáme rozmiešané bielka, kyslú smotanu, vanilkovú pastu a mandľový extrakt.
V miske zmiešame suché suroviny, ktoré pomaly pridávame k maslovej hmote spolu s mliekom (striedavo sypké a tekuté suroviny), až kým všetko nevymiešame.
Cesto vylejeme na plech a stierkou uhladíme. Pečieme 20–25 min.
Kým sa cesto pečie, pripravíme flower modelling paste a vykrojíme motýle. Krídla podložíme papierom na pečenie a necháme usušiť (vytvoríme 3D efekt).
Upečené tortové pláty necháme vychladnúť.
Kým čakáme na vychladnutie, pripravíme mascarpone krém a potom taliansky meringuový maslový krém.
V mixéri vyšľaháme mascarpone krém so šľahačkou a cukrom na hladký krém (1–2 min) a odložíme do chladničky.
Taliansky krém pripravíme varením sirupu (112,5 g cukru + 30 ml vody) do teploty 125 °C. Bielky s 28 g cukru vyšľaháme a pomaly prilievame horúci sirup (šľaháme 10 min, kým zmes nevychladne). Pridáme maslo a pistáciovú pastu, šľaháme dohladka.
Tortu naplníme mascarpone krémom a černicami, zvonku ju obalíme meringuovým krémom.
Necháme stuhnúť v chladničke.
Pripravíme fondant a vykrojíme srdiečka.
Tortu ozdobíme fondantovými srdiečkami, ktorými zakryjeme krém, a nakoniec doplníme motýľmi.