Cesto: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtok a potom zmes múky, soli, vanilky, škorice a kakaa. Vyvaľkáme medzi papiermi a zamrazíme. Po stuhnutí vykrojíme tvary a pečieme pri 190 °C 7–10 minút.
Mousse: Bielky vyšľaháme s citrónovou šťavou a cukrom. Čokoládu roztopíme a vmiešame čili. Najprv vmiešame tretinu bielkov do čokolády, zvyšok zľahka vmiešame. Nalejeme do foriem a zmrazíme.
Kandizované chilli: Čili papričky nakrájame na pásiky bez semienok a varíme 20 minút so všetkými ingredienciami. Potom vytvarujeme špirálky na špáradlá.
Velvet: Rozpustíme čokoládu s kakaovým maslom, vlejeme do pištole a postriekame zmrazený mousse.
Finalizácia: Mousse položíme na sušienku a ozdobíme chilli špirálou.
Kulfi: Varíme 180 ml mlieka. Zmiešame cukor so sušeným mliekom a zvlášť zmiešame 90 ml mlieka s Gustinom, kardamómom a šafranom. Obe zmesi pridáme do horúceho mlieka, povaríme a pridáme 40% šľahačku. Necháme vychladnúť.
Sablé: Rovnaký postup ako vyššie, len s korením typickým pre Indiu.
Mousse: Mlieko, šľahačku a kulfi zohrejeme, pridáme želatínu, rozpustíme čokoládu, necháme vychladnúť a vmiešame šľahačku. Plníme formy a mrazíme.
Glazúra: Zohrejeme smotanu, vodu, cukor a glukózu, pridáme želatínu a zalejeme nasekanú čokoládu. Mixujeme a farbíme. Používame pri 40 °C.
Finalizácia: Mousse oblejeme glazúrou, položíme na sušienku, ozdobíme pistáciami a lupienkami.
Forma: Kakaové maslo roztopíme a zafarbíme. Formu na pralinky postriekame alebo natrieme.
Čokoláda: Temperujeme – ohrejeme na 45 °C, schladíme na 27–28 °C, znovu ohrejeme na 31–32 °C. Naplníme formu, vytvoríme škrupinku a dáme stuhnúť do chladničky.
Plnka: Skaramelizujeme cukor, pridáme pyré, smotanu a maslo. Po vypnutí primiešame Crème de cassis a necháme vychladnúť.
Finalizácia: Plnku nalejeme do formy a necháme miesto na uzatvorenie. Zvyškom čokolády uzavrieme, uhladíme stierkou a necháme stuhnúť v chladničke.
Cesto: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtok a potom zmes múky, soli, vanilky, škorice a kakaa. Vyvaľkáme medzi papiermi a zamrazíme. Po stuhnutí vykrojíme tvary a pečieme pri 190 °C 7–10 minút.
Mousse: Bielky vyšľaháme s citrónovou šťavou a cukrom. Čokoládu roztopíme a vmiešame čili. Najprv vmiešame tretinu bielkov do čokolády, zvyšok zľahka vmiešame. Nalejeme do foriem a zmrazíme.
Kandizované chilli: Čili papričky nakrájame na pásiky bez semienok a varíme 20 minút so všetkými ingredienciami. Potom vytvarujeme špirálky na špáradlá.
Velvet: Rozpustíme čokoládu s kakaovým maslom, vlejeme do pištole a postriekame zmrazený mousse.
Finalizácia: Mousse položíme na sušienku a ozdobíme chilli špirálou.
Kulfi: Varíme 180 ml mlieka. Zmiešame cukor so sušeným mliekom a zvlášť zmiešame 90 ml mlieka s Gustinom, kardamómom a šafranom. Obe zmesi pridáme do horúceho mlieka, povaríme a pridáme 40% šľahačku. Necháme vychladnúť.
Sablé: Rovnaký postup ako vyššie, len s korením typickým pre Indiu.
Mousse: Mlieko, šľahačku a kulfi zohrejeme, pridáme želatínu, rozpustíme čokoládu, necháme vychladnúť a vmiešame šľahačku. Plníme formy a mrazíme.
Glazúra: Zohrejeme smotanu, vodu, cukor a glukózu, pridáme želatínu a zalejeme nasekanú čokoládu. Mixujeme a farbíme. Používame pri 40 °C.
Finalizácia: Mousse oblejeme glazúrou, položíme na sušienku, ozdobíme pistáciami a lupienkami.
Forma: Kakaové maslo roztopíme a zafarbíme. Formu na pralinky postriekame alebo natrieme.
Čokoláda: Temperujeme – ohrejeme na 45 °C, schladíme na 27–28 °C, znovu ohrejeme na 31–32 °C. Naplníme formu, vytvoríme škrupinku a dáme stuhnúť do chladničky.
Plnka: Skaramelizujeme cukor, pridáme pyré, smotanu a maslo. Po vypnutí primiešame Crème de cassis a necháme vychladnúť.
Finalizácia: Plnku nalejeme do formy a necháme miesto na uzatvorenie. Zvyškom čokolády uzavrieme, uhladíme stierkou a necháme stuhnúť v chladničke.