Predhrej rúru na 175 °C s ventilátorom. Plechy 30×40 cm vystli papierom na pečenie – budeš piecť 4 kusy.
V mixéri premiešaj suché ingrediencie. V miske ručne zmiešaj mokré ingrediencie a postupne ich prilievaj do mixéra k suchým. Dôkladne premiešaj a stierkou prejdi okraje. Nalej na plechy a peč cca 25 minút. Nechaj vychladnúť.
Na krém uvar cukrový sirup (250 g cukru + 60 ml vody) do 125 °C. Medzitým vyšľahaj bielky so 60 g cukru. Do snehu pomaly vlievaj horúci sirup a šľahaj kým nevychladne (cca 10 minút). Pridaj maslo, vyšľahaj hladký krém, nakoniec whisky a pomarančovú kôru.
Na višňové želé: Želatínu daj hydratovať. Višne s vermútom povar, premixuj, pridaj citrónovú šťavu a cukor s pektínom, krátko povar. Odstav, primiešaj želatínu a nalej do štvorcových foriem 20×20 cm. Zamraz.
Čokoládu temperuj: ¾ roztop do 46–48 °C, odstav, primiešaj zvyšok a miešaj do 28 °C. Zohrej na 31–32 °C a nalej na fóliu, posyp mandľami a nechaj stuhnúť.
Mandarínkovú marmeládu uvar zo všetkých surovín cca 3–5 minút, nechaj úplne vychladnúť.
Korpusy nakrájaj na 24×24 cm a 2 kusy 12×24 cm. Na jednu vrstvu potrebuješ 3 pláty – obdĺžniky dávaj do stredu, aby mala torta stabilitu.
Skladanie torty: Korpus – krém – višňové želé – krém – korpus – krém – chrumkavá vložka – korpus. Medzi vrstvy vkladaj výstuže, nechaj dobre zachladiť.
Ganache: vyšľahaj maslo, po častiach primiešaj roztopenú bielu čokoládu s čiernou farbou. Torte robíme viac vrstiev ganache – medzi vrstvami chlaď, hrany uhladzuj pomocou dvoch stierok.
Fondán rozvaľkaj, podľa šablón vyrež siluety (Socha slobody, Brooklynský most, Empire State, Time Square) a nechaj vyschnúť. Dozdob čiernou fixkou, pridaj zelené nápisy typické pre NYC.
Potiahnutú tortu postriekaj airbrushom v 3 vrstvách (fialová, tmavomodrá, čierna), aby si vytvorila nočnú atmosféru New Yorku. Nakoniec pridaj pripravené fondánové ozdoby a žltou farbou nastriekaj svetelné efekty.
Predhrej rúru na 175 °C s ventilátorom. Plechy 30×40 cm vystli papierom na pečenie – budeš piecť 4 kusy.
V mixéri premiešaj suché ingrediencie. V miske ručne zmiešaj mokré ingrediencie a postupne ich prilievaj do mixéra k suchým. Dôkladne premiešaj a stierkou prejdi okraje. Nalej na plechy a peč cca 25 minút. Nechaj vychladnúť.
Na krém uvar cukrový sirup (250 g cukru + 60 ml vody) do 125 °C. Medzitým vyšľahaj bielky so 60 g cukru. Do snehu pomaly vlievaj horúci sirup a šľahaj kým nevychladne (cca 10 minút). Pridaj maslo, vyšľahaj hladký krém, nakoniec whisky a pomarančovú kôru.
Na višňové želé: Želatínu daj hydratovať. Višne s vermútom povar, premixuj, pridaj citrónovú šťavu a cukor s pektínom, krátko povar. Odstav, primiešaj želatínu a nalej do štvorcových foriem 20×20 cm. Zamraz.
Čokoládu temperuj: ¾ roztop do 46–48 °C, odstav, primiešaj zvyšok a miešaj do 28 °C. Zohrej na 31–32 °C a nalej na fóliu, posyp mandľami a nechaj stuhnúť.
Mandarínkovú marmeládu uvar zo všetkých surovín cca 3–5 minút, nechaj úplne vychladnúť.
Korpusy nakrájaj na 24×24 cm a 2 kusy 12×24 cm. Na jednu vrstvu potrebuješ 3 pláty – obdĺžniky dávaj do stredu, aby mala torta stabilitu.
Skladanie torty: Korpus – krém – višňové želé – krém – korpus – krém – chrumkavá vložka – korpus. Medzi vrstvy vkladaj výstuže, nechaj dobre zachladiť.
Ganache: vyšľahaj maslo, po častiach primiešaj roztopenú bielu čokoládu s čiernou farbou. Torte robíme viac vrstiev ganache – medzi vrstvami chlaď, hrany uhladzuj pomocou dvoch stierok.
Fondán rozvaľkaj, podľa šablón vyrež siluety (Socha slobody, Brooklynský most, Empire State, Time Square) a nechaj vyschnúť. Dozdob čiernou fixkou, pridaj zelené nápisy typické pre NYC.
Potiahnutú tortu postriekaj airbrushom v 3 vrstvách (fialová, tmavomodrá, čierna), aby si vytvorila nočnú atmosféru New Yorku. Nakoniec pridaj pripravené fondánové ozdoby a žltou farbou nastriekaj svetelné efekty.