Philadelphia krém: Maslo vyšľaháme do peny (cca 2 minúty). Pridáme práškový cukor a dobre spolu vyšľaháme. Potom pridáme studený smotanový syr Philadelphia, vanilkovú pastu a citrónovú šťavu. Krátko vyšľaháme do hladkého krému (neprešľahať!). Krém dáme do chladničky.
Príprava cesta: Waflovač predhrejeme. V mise zmiešame všetky suché suroviny (múku, cukor, prášok do pečiva, kakao, soľ). Pridáme vajíčka, smotanu, vanilku a červenú farbu. Vymiešame hladké cesto.
Cesto vylejeme do waflovača – cca 2 PL na 1 waflu (podľa veľkosti formy). Pečieme približne 5 minút do zlatohneda.
Černicové coulis: Černice, med a citrónovú šťavu dáme do hrnca. Pridáme pektín a varíme, kým zmes mierne zhustne. Necháme vychladnúť.
Čokoládová poleva: Čokoládu zalejeme horúcim mliekom, pridáme šľahačku a maslo. Miešame, kým sa všetko nerozpustí a nevznikne hladká poleva.
Servírovanie: Upečené wafle rozrežeme na trojuholníky. Každý pár trojuholníkov naplníme Philadelphia krémom ako sendvič.
Na tanier pomocou silikónového štetca rozotrieme černicové coulis, na ktoré uložíme sendviče z waflí. Ozdobíme ďalším krémom, čerstvými černicami a lístkami mäty.
Na záver môžeme preliať čokoládovou polevou a podávať s ďalšou dávkou coulis.
Philadelphia krém: Maslo vyšľaháme do peny (cca 2 minúty). Pridáme práškový cukor a dobre spolu vyšľaháme. Potom pridáme studený smotanový syr Philadelphia, vanilkovú pastu a citrónovú šťavu. Krátko vyšľaháme do hladkého krému (neprešľahať!). Krém dáme do chladničky.
Príprava cesta: Waflovač predhrejeme. V mise zmiešame všetky suché suroviny (múku, cukor, prášok do pečiva, kakao, soľ). Pridáme vajíčka, smotanu, vanilku a červenú farbu. Vymiešame hladké cesto.
Cesto vylejeme do waflovača – cca 2 PL na 1 waflu (podľa veľkosti formy). Pečieme približne 5 minút do zlatohneda.
Černicové coulis: Černice, med a citrónovú šťavu dáme do hrnca. Pridáme pektín a varíme, kým zmes mierne zhustne. Necháme vychladnúť.
Čokoládová poleva: Čokoládu zalejeme horúcim mliekom, pridáme šľahačku a maslo. Miešame, kým sa všetko nerozpustí a nevznikne hladká poleva.
Servírovanie: Upečené wafle rozrežeme na trojuholníky. Každý pár trojuholníkov naplníme Philadelphia krémom ako sendvič.
Na tanier pomocou silikónového štetca rozotrieme černicové coulis, na ktoré uložíme sendviče z waflí. Ozdobíme ďalším krémom, čerstvými černicami a lístkami mäty.
Na záver môžeme preliať čokoládovou polevou a podávať s ďalšou dávkou coulis.