Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Red velvet vafle

Red velvet vafle

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva (1 balíček)
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 ČL soli
  • 3 vajíčka
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 3 PL kakaa
  • 170 ml smotany na šľahanie (40%)
  • 50 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 2–3 ČL červenej jedlej farby
Philadelphia krém
  • 225 g masla
  • 570 g práškového cukru
  • 335 g smotanového syra Philadelphia Original
  • 1 a 1/2 ČL vanilkovej pasty
  • 1 a 1/2 PL citrónovej šťavy
Černicové coulis
  • 230 g černíc (čerstvé alebo mrazené)
  • 40 g medu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 3–4 g pektínu
Čokoládová poleva
  • 125 g tmavej čokolády
  • 60 ml plnotučného mlieka
  • 2 PL šľahačky
  • 15 g masla
Na ozdobenie
  • čerstvé černice
  • čerstvá mäta

Postup

  1. Philadelphia krém: Maslo vyšľaháme do peny (cca 2 minúty). Pridáme práškový cukor a dobre spolu vyšľaháme. Potom pridáme studený smotanový syr Philadelphia, vanilkovú pastu a citrónovú šťavu. Krátko vyšľaháme do hladkého krému (neprešľahať!). Krém dáme do chladničky.
  2. Príprava cesta: Waflovač predhrejeme. V mise zmiešame všetky suché suroviny (múku, cukor, prášok do pečiva, kakao, soľ). Pridáme vajíčka, smotanu, vanilku a červenú farbu. Vymiešame hladké cesto.
  3. Cesto vylejeme do waflovača – cca 2 PL na 1 waflu (podľa veľkosti formy). Pečieme približne 5 minút do zlatohneda.
  4. Černicové coulis: Černice, med a citrónovú šťavu dáme do hrnca. Pridáme pektín a varíme, kým zmes mierne zhustne. Necháme vychladnúť.
  5. Čokoládová poleva: Čokoládu zalejeme horúcim mliekom, pridáme šľahačku a maslo. Miešame, kým sa všetko nerozpustí a nevznikne hladká poleva.
  6. Servírovanie: Upečené wafle rozrežeme na trojuholníky. Každý pár trojuholníkov naplníme Philadelphia krémom ako sendvič.
  7. Na tanier pomocou silikónového štetca rozotrieme černicové coulis, na ktoré uložíme sendviče z waflí. Ozdobíme ďalším krémom, čerstvými černicami a lístkami mäty.
  8. Na záver môžeme preliať čokoládovou polevou a podávať s ďalšou dávkou coulis.
Cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva (1 balíček)
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 ČL soli
  • 3 vajíčka
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 3 PL kakaa
  • 170 ml smotany na šľahanie (40%)
  • 50 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 2–3 ČL červenej jedlej farby
Philadelphia krém
  • 225 g masla
  • 570 g práškového cukru
  • 335 g smotanového syra Philadelphia Original
  • 1 a 1/2 ČL vanilkovej pasty
  • 1 a 1/2 PL citrónovej šťavy
Černicové coulis
  • 230 g černíc (čerstvé alebo mrazené)
  • 40 g medu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 3–4 g pektínu
Čokoládová poleva
  • 125 g tmavej čokolády
  • 60 ml plnotučného mlieka
  • 2 PL šľahačky
  • 15 g masla
Na ozdobenie
  • čerstvé černice
  • čerstvá mäta
  1. Philadelphia krém: Maslo vyšľaháme do peny (cca 2 minúty). Pridáme práškový cukor a dobre spolu vyšľaháme. Potom pridáme studený smotanový syr Philadelphia, vanilkovú pastu a citrónovú šťavu. Krátko vyšľaháme do hladkého krému (neprešľahať!). Krém dáme do chladničky.
  2. Príprava cesta: Waflovač predhrejeme. V mise zmiešame všetky suché suroviny (múku, cukor, prášok do pečiva, kakao, soľ). Pridáme vajíčka, smotanu, vanilku a červenú farbu. Vymiešame hladké cesto.
  3. Cesto vylejeme do waflovača – cca 2 PL na 1 waflu (podľa veľkosti formy). Pečieme približne 5 minút do zlatohneda.
  4. Černicové coulis: Černice, med a citrónovú šťavu dáme do hrnca. Pridáme pektín a varíme, kým zmes mierne zhustne. Necháme vychladnúť.
  5. Čokoládová poleva: Čokoládu zalejeme horúcim mliekom, pridáme šľahačku a maslo. Miešame, kým sa všetko nerozpustí a nevznikne hladká poleva.
  6. Servírovanie: Upečené wafle rozrežeme na trojuholníky. Každý pár trojuholníkov naplníme Philadelphia krémom ako sendvič.
  7. Na tanier pomocou silikónového štetca rozotrieme černicové coulis, na ktoré uložíme sendviče z waflí. Ozdobíme ďalším krémom, čerstvými černicami a lístkami mäty.
  8. Na záver môžeme preliať čokoládovou polevou a podávať s ďalšou dávkou coulis.