Rúru predhrejeme na 150 °C (horný/dolný ohrev) a pripravíme tortovú formu (26 cm) vystlanú papierom na pečenie.
V mixéri vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuhej peny a odložíme ich bokom. Žĺtky s cukrom vymiešame na vysokej rýchlosti (asi 5–10 minút), kým sa cukor úplne nerozpustí. Zmes zľahka spojíme s bielkami a nakoniec primiešame preosiatu múku. Cesto nalejeme do formy a pečieme 50–60 minút.
Pudingový základ krému: V hrnci privedieme mlieko, šľahačku a cukor do varu. V samostatnej miske zmiešame žĺtky, škrob a trochu mlieka. Túto zmes vlejeme do horúceho mlieka a miešame, kým puding nezhustne. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Džem: Ovocnú dreň uvaríme s cukrom do zhustnutia (asi 15 minút) a necháme vychladnúť.
Korpus: Po upečení tortu vyberieme z rúry, otočíme formu hore dnom a necháme vychladnúť na mriežke.
Ružičky: V miske zmiešame sušené mlieko s práškovým cukrom a vriacou vodou. Hmotu rozdelíme – väčšiu časť zafarbíme červenou a menšiu zelenou farbou. Z hmoty vyvaľkáme pás, vykrajujeme kruhy a tvarujeme ružičky stočením. Listy vyrežeme z tenko vyvaľkanej zelenej hmoty. Necháme zatuhnúť.
Maslový krém: Vychladnutý puding postupne zašľahávame do vyšľahaného masla, kým nevznikne hladký krém.
Plnenie: Korpus rozrežeme na tri časti. Každý plát natrieme ríbezľovým džemom, poukladáme kúsky banánov a nanesieme maslový krém. Postup opakujeme aj s druhou vrstvou.
Celú tortu potrieme zvyšným krémom, boky obalíme kokosom a vrch posypeme kokosom tiež. Na vrch vytvoríme maslové ružičky a uložíme jedlé kvety a listy.
Rúru predhrejeme na 150 °C (horný/dolný ohrev) a pripravíme tortovú formu (26 cm) vystlanú papierom na pečenie.
V mixéri vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuhej peny a odložíme ich bokom. Žĺtky s cukrom vymiešame na vysokej rýchlosti (asi 5–10 minút), kým sa cukor úplne nerozpustí. Zmes zľahka spojíme s bielkami a nakoniec primiešame preosiatu múku. Cesto nalejeme do formy a pečieme 50–60 minút.
Pudingový základ krému: V hrnci privedieme mlieko, šľahačku a cukor do varu. V samostatnej miske zmiešame žĺtky, škrob a trochu mlieka. Túto zmes vlejeme do horúceho mlieka a miešame, kým puding nezhustne. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Džem: Ovocnú dreň uvaríme s cukrom do zhustnutia (asi 15 minút) a necháme vychladnúť.
Korpus: Po upečení tortu vyberieme z rúry, otočíme formu hore dnom a necháme vychladnúť na mriežke.
Ružičky: V miske zmiešame sušené mlieko s práškovým cukrom a vriacou vodou. Hmotu rozdelíme – väčšiu časť zafarbíme červenou a menšiu zelenou farbou. Z hmoty vyvaľkáme pás, vykrajujeme kruhy a tvarujeme ružičky stočením. Listy vyrežeme z tenko vyvaľkanej zelenej hmoty. Necháme zatuhnúť.
Maslový krém: Vychladnutý puding postupne zašľahávame do vyšľahaného masla, kým nevznikne hladký krém.
Plnenie: Korpus rozrežeme na tri časti. Každý plát natrieme ríbezľovým džemom, poukladáme kúsky banánov a nanesieme maslový krém. Postup opakujeme aj s druhou vrstvou.
Celú tortu potrieme zvyšným krémom, boky obalíme kokosom a vrch posypeme kokosom tiež. Na vrch vytvoríme maslové ružičky a uložíme jedlé kvety a listy.