Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Torta 20 cm
  • 8 vajec
  • 210 g hladkej múky
  • 280 g kryštálového cukru
  • 20 g matcha prášku
  • 4 PL plnotučného mlieka
  • 4 PL oleja
Torta 15 cm
  • 8 vajec
  • 210 g hladkej múky
  • 280 g kryštálového cukru
  • 20 g matcha prášku
  • 4 PL plnotučného mlieka
  • 4 PL oleja
Mascarpone krém
  • 1250 g mascarpone
  • 625 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 5 ČL vanilkovej pasty
  • 10 PL cukru
Taliansky meringový maslový krém
  • 500 g kryštálového cukru
  • 120 ml vody
  • 10 bielkov
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1000 g masla (izbovej teploty)
Jazmínový sirup
  • 300 g kryštálového cukru
  • 300 ml vody
  • jazmínový čaj
Broskyňový insert
  • 940 g broskýň v náleve (kompót)
  • 700 ml jazmínového sirupu
  • 10 g pektínu
  • 16 plátkov želatíny
Na zdobenie
  • kvety
  • fialová fondánová farba
  • ružová fondánová farba
  • jedlé zlato

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme dve formy s priemerom 20 cm a tri formy s priemerom 15 cm.
  2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme nad parou, kým zmes nie je teplá, potom ich v mixéri vyšľaháme na vysokom stupni do peny.
  3. V miske preosejeme múku s matcha práškom a ručne ju zapracujeme do vyšľahaných vajíčok.
  4. Mlieko zmiešame s olejom a jemne vmiešame do cesta. Cesto rozdelíme do foriem a uhladíme stierkou.
  5. Pečieme približne 30 minút, potom necháme korpusy vychladnúť.
  6. Broskyňový insert: Broskyne rozmixujeme na pyré, dáme variť, pridáme štipku soli a odstavíme. Želatínu necháme napučať v studenej vode, potom ju vmiešame do teplého pyré. Pridáme jazmínový sirup, premiešame a nalejeme do foriem (3× 15–18 cm, 5× 10–12 cm). Dáme zamraziť.
  7. Mascarpone krém: Mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme v mixéri 1–2 minúty do hladkého krému. Odložíme do chladničky.
  8. Taliansky meringový maslový krém: Z cukru (500 g) a vody (120 ml) uvaríme sirup na 125 °C. Bielky s cukrom (120 g) vyšľaháme na vysokých otáčkach. Do bielkov pomaly prilievame horúci sirup a šľaháme asi 10 minút, kým zmes nevychladne. Potom pridávame maslo po kúskoch a šľaháme do hladkého krému.
  9. Jazmínový sirup: Cukor, vodu a jazmínový čaj varíme 5 minút. Po vychladnutí použijeme na potretie korpusov.
  10. Plnenie torty: Korpusy potrieme sirupom, plníme mascarpone krémom a do stredu vkladáme broskyňový insert. Povrch torty obtiahneme talianskym meringovým maslovým krémom.
  11. Zvyšok krému zafarbíme fialovou a ružovou farbou a ozdobíme ním tortu.
  12. Tortu necháme stuhnúť v chladničke.
  13. Kvety pripravíme, omotáme kvetinárskou páskou a pomocou trubičiek alebo fólie ich vsunieme do torty.
  14. Na záver pridáme jedlé zlato pre finálny efekt.
Torta 20 cm
  • 8 vajec
  • 210 g hladkej múky
  • 280 g kryštálového cukru
  • 20 g matcha prášku
  • 4 PL plnotučného mlieka
  • 4 PL oleja
Torta 15 cm
  • 8 vajec
  • 210 g hladkej múky
  • 280 g kryštálového cukru
  • 20 g matcha prášku
  • 4 PL plnotučného mlieka
  • 4 PL oleja
Mascarpone krém
  • 1250 g mascarpone
  • 625 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 5 ČL vanilkovej pasty
  • 10 PL cukru
Taliansky meringový maslový krém
  • 500 g kryštálového cukru
  • 120 ml vody
  • 10 bielkov
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1000 g masla (izbovej teploty)
Jazmínový sirup
  • 300 g kryštálového cukru
  • 300 ml vody
  • jazmínový čaj
Broskyňový insert
  • 940 g broskýň v náleve (kompót)
  • 700 ml jazmínového sirupu
  • 10 g pektínu
  • 16 plátkov želatíny
Na zdobenie
  • kvety
  • fialová fondánová farba
  • ružová fondánová farba
  • jedlé zlato
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme dve formy s priemerom 20 cm a tri formy s priemerom 15 cm.
  2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme nad parou, kým zmes nie je teplá, potom ich v mixéri vyšľaháme na vysokom stupni do peny.
  3. V miske preosejeme múku s matcha práškom a ručne ju zapracujeme do vyšľahaných vajíčok.
  4. Mlieko zmiešame s olejom a jemne vmiešame do cesta. Cesto rozdelíme do foriem a uhladíme stierkou.
  5. Pečieme približne 30 minút, potom necháme korpusy vychladnúť.
  6. Broskyňový insert: Broskyne rozmixujeme na pyré, dáme variť, pridáme štipku soli a odstavíme. Želatínu necháme napučať v studenej vode, potom ju vmiešame do teplého pyré. Pridáme jazmínový sirup, premiešame a nalejeme do foriem (3× 15–18 cm, 5× 10–12 cm). Dáme zamraziť.
  7. Mascarpone krém: Mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme v mixéri 1–2 minúty do hladkého krému. Odložíme do chladničky.
  8. Taliansky meringový maslový krém: Z cukru (500 g) a vody (120 ml) uvaríme sirup na 125 °C. Bielky s cukrom (120 g) vyšľaháme na vysokých otáčkach. Do bielkov pomaly prilievame horúci sirup a šľaháme asi 10 minút, kým zmes nevychladne. Potom pridávame maslo po kúskoch a šľaháme do hladkého krému.
  9. Jazmínový sirup: Cukor, vodu a jazmínový čaj varíme 5 minút. Po vychladnutí použijeme na potretie korpusov.
  10. Plnenie torty: Korpusy potrieme sirupom, plníme mascarpone krémom a do stredu vkladáme broskyňový insert. Povrch torty obtiahneme talianskym meringovým maslovým krémom.
  11. Zvyšok krému zafarbíme fialovou a ružovou farbou a ozdobíme ním tortu.
  12. Tortu necháme stuhnúť v chladničke.
  13. Kvety pripravíme, omotáme kvetinárskou páskou a pomocou trubičiek alebo fólie ich vsunieme do torty.
  14. Na záver pridáme jedlé zlato pre finálny efekt.