Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme dve formy s priemerom 20 cm a tri formy s priemerom 15 cm.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme nad parou, kým zmes nie je teplá, potom ich v mixéri vyšľaháme na vysokom stupni do peny.
V miske preosejeme múku s matcha práškom a ručne ju zapracujeme do vyšľahaných vajíčok.
Mlieko zmiešame s olejom a jemne vmiešame do cesta. Cesto rozdelíme do foriem a uhladíme stierkou.
Pečieme približne 30 minút, potom necháme korpusy vychladnúť.
Broskyňový insert: Broskyne rozmixujeme na pyré, dáme variť, pridáme štipku soli a odstavíme. Želatínu necháme napučať v studenej vode, potom ju vmiešame do teplého pyré. Pridáme jazmínový sirup, premiešame a nalejeme do foriem (3× 15–18 cm, 5× 10–12 cm). Dáme zamraziť.
Mascarpone krém: Mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme v mixéri 1–2 minúty do hladkého krému. Odložíme do chladničky.
Taliansky meringový maslový krém: Z cukru (500 g) a vody (120 ml) uvaríme sirup na 125 °C. Bielky s cukrom (120 g) vyšľaháme na vysokých otáčkach. Do bielkov pomaly prilievame horúci sirup a šľaháme asi 10 minút, kým zmes nevychladne. Potom pridávame maslo po kúskoch a šľaháme do hladkého krému.
Jazmínový sirup: Cukor, vodu a jazmínový čaj varíme 5 minút. Po vychladnutí použijeme na potretie korpusov.
Plnenie torty: Korpusy potrieme sirupom, plníme mascarpone krémom a do stredu vkladáme broskyňový insert. Povrch torty obtiahneme talianskym meringovým maslovým krémom.
Zvyšok krému zafarbíme fialovou a ružovou farbou a ozdobíme ním tortu.
Tortu necháme stuhnúť v chladničke.
Kvety pripravíme, omotáme kvetinárskou páskou a pomocou trubičiek alebo fólie ich vsunieme do torty.
Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme dve formy s priemerom 20 cm a tri formy s priemerom 15 cm.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme nad parou, kým zmes nie je teplá, potom ich v mixéri vyšľaháme na vysokom stupni do peny.
V miske preosejeme múku s matcha práškom a ručne ju zapracujeme do vyšľahaných vajíčok.
Mlieko zmiešame s olejom a jemne vmiešame do cesta. Cesto rozdelíme do foriem a uhladíme stierkou.
Pečieme približne 30 minút, potom necháme korpusy vychladnúť.
Broskyňový insert: Broskyne rozmixujeme na pyré, dáme variť, pridáme štipku soli a odstavíme. Želatínu necháme napučať v studenej vode, potom ju vmiešame do teplého pyré. Pridáme jazmínový sirup, premiešame a nalejeme do foriem (3× 15–18 cm, 5× 10–12 cm). Dáme zamraziť.
Mascarpone krém: Mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme v mixéri 1–2 minúty do hladkého krému. Odložíme do chladničky.
Taliansky meringový maslový krém: Z cukru (500 g) a vody (120 ml) uvaríme sirup na 125 °C. Bielky s cukrom (120 g) vyšľaháme na vysokých otáčkach. Do bielkov pomaly prilievame horúci sirup a šľaháme asi 10 minút, kým zmes nevychladne. Potom pridávame maslo po kúskoch a šľaháme do hladkého krému.
Jazmínový sirup: Cukor, vodu a jazmínový čaj varíme 5 minút. Po vychladnutí použijeme na potretie korpusov.
Plnenie torty: Korpusy potrieme sirupom, plníme mascarpone krémom a do stredu vkladáme broskyňový insert. Povrch torty obtiahneme talianskym meringovým maslovým krémom.
Zvyšok krému zafarbíme fialovou a ružovou farbou a ozdobíme ním tortu.
Tortu necháme stuhnúť v chladničke.
Kvety pripravíme, omotáme kvetinárskou páskou a pomocou trubičiek alebo fólie ich vsunieme do torty.