Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Mrkvový koláč
  • 140 ml oleja
  • 200 g hnedého cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 80 ml rozšľahaných vajíčok (cca 1 a 1/2 vajíčka)
  • 100 g nasekaných pekanových orechov
  • 320 g nastrúhanej mrkvy
  • 280 g rozdrveného ananásu (odšťaveného od prebytočnej šťavy)
  • 290 g hladkej múky
  • ¾ ČL sódy bikarbóny
  • ¾ ČL prášku do pečiva
  • ¾ ČL mletej škorice
  • ¾ ČL mletého muškátového orieška
  • ½ ČL soli
Philadelphia krém
  • 225 g masla
  • 570 g práškového cukru
  • 335 g smotanového syra Philadelphia Original
  • 1 ½ ČL vanilkovej pasty
  • 1 ½ PL citrónovej šťavy
Na ozdobenie
  • mrkvové špirály
  • kúsky pekanových orechov

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Pekanové orechy opražíme v rúre 5–10 minút a nasekáme nadrobno.
  3. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Ananás rozmixujeme, prepasírujeme a zbavíme šťavy.
  4. V mise vymiešame olej, cukor a vanilkovú pastu, postupne primiešame rozšľahané vajíčka.
  5. Pridáme mrkvu, ananás a orechy, premiešame. V druhej mise zmiešame suché suroviny a vmiešame do zmesi. Vylejeme na plech, uhladíme a pečieme 35–40 minút.
  6. Mrkvové špirály: Pásiky mrkvy povaríme 10 minút v sirupe z vody a cukru, osušíme, krátko dosušíme v Air Fryeri a stočíme na rúčku varechy. Necháme vychladnúť.
  7. Upečený koláč necháme vychladnúť a nakrájame na kocky (cca 7×7 cm).
  8. Philadelphia krém: Maslo vyšľaháme 2 minúty, pridáme cukor a šľaháme. Nakoniec zašľaháme studený smotanový syr, vanilku a citrónovú šťavu – len krátko, aby nevznikla riedka konzistencia.
  9. Krém dáme do zdobiaceho vrecka a ozdobíme jednotlivé kocky. Na záver pridáme mrkvové špirály a kúsky pekanov.
Mrkvový koláč
  • 140 ml oleja
  • 200 g hnedého cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 80 ml rozšľahaných vajíčok (cca 1 a 1/2 vajíčka)
  • 100 g nasekaných pekanových orechov
  • 320 g nastrúhanej mrkvy
  • 280 g rozdrveného ananásu (odšťaveného od prebytočnej šťavy)
  • 290 g hladkej múky
  • ¾ ČL sódy bikarbóny
  • ¾ ČL prášku do pečiva
  • ¾ ČL mletej škorice
  • ¾ ČL mletého muškátového orieška
  • ½ ČL soli
Philadelphia krém
  • 225 g masla
  • 570 g práškového cukru
  • 335 g smotanového syra Philadelphia Original
  • 1 ½ ČL vanilkovej pasty
  • 1 ½ PL citrónovej šťavy
Na ozdobenie
  • mrkvové špirály
  • kúsky pekanových orechov
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Pekanové orechy opražíme v rúre 5–10 minút a nasekáme nadrobno.
  3. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Ananás rozmixujeme, prepasírujeme a zbavíme šťavy.
  4. V mise vymiešame olej, cukor a vanilkovú pastu, postupne primiešame rozšľahané vajíčka.
  5. Pridáme mrkvu, ananás a orechy, premiešame. V druhej mise zmiešame suché suroviny a vmiešame do zmesi. Vylejeme na plech, uhladíme a pečieme 35–40 minút.
  6. Mrkvové špirály: Pásiky mrkvy povaríme 10 minút v sirupe z vody a cukru, osušíme, krátko dosušíme v Air Fryeri a stočíme na rúčku varechy. Necháme vychladnúť.
  7. Upečený koláč necháme vychladnúť a nakrájame na kocky (cca 7×7 cm).
  8. Philadelphia krém: Maslo vyšľaháme 2 minúty, pridáme cukor a šľaháme. Nakoniec zašľaháme studený smotanový syr, vanilku a citrónovú šťavu – len krátko, aby nevznikla riedka konzistencia.
  9. Krém dáme do zdobiaceho vrecka a ozdobíme jednotlivé kocky. Na záver pridáme mrkvové špirály a kúsky pekanov.