280 g rozdrveného ananásu (odšťaveného od prebytočnej šťavy)
290 g hladkej múky
¾ ČL sódy bikarbóny
¾ ČL prášku do pečiva
¾ ČL mletej škorice
¾ ČL mletého muškátového orieška
½ ČL soli
Philadelphia krém
225 g masla
570 g práškového cukru
335 g smotanového syra Philadelphia Original
1 ½ ČL vanilkovej pasty
1 ½ PL citrónovej šťavy
Na ozdobenie
mrkvové špirály
kúsky pekanových orechov
Postup
Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Pekanové orechy opražíme v rúre 5–10 minút a nasekáme nadrobno.
Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Ananás rozmixujeme, prepasírujeme a zbavíme šťavy.
V mise vymiešame olej, cukor a vanilkovú pastu, postupne primiešame rozšľahané vajíčka.
Pridáme mrkvu, ananás a orechy, premiešame. V druhej mise zmiešame suché suroviny a vmiešame do zmesi. Vylejeme na plech, uhladíme a pečieme 35–40 minút.
Mrkvové špirály: Pásiky mrkvy povaríme 10 minút v sirupe z vody a cukru, osušíme, krátko dosušíme v Air Fryeri a stočíme na rúčku varechy. Necháme vychladnúť.
Upečený koláč necháme vychladnúť a nakrájame na kocky (cca 7×7 cm).
Philadelphia krém: Maslo vyšľaháme 2 minúty, pridáme cukor a šľaháme. Nakoniec zašľaháme studený smotanový syr, vanilku a citrónovú šťavu – len krátko, aby nevznikla riedka konzistencia.
Krém dáme do zdobiaceho vrecka a ozdobíme jednotlivé kocky. Na záver pridáme mrkvové špirály a kúsky pekanov.
280 g rozdrveného ananásu (odšťaveného od prebytočnej šťavy)
290 g hladkej múky
¾ ČL sódy bikarbóny
¾ ČL prášku do pečiva
¾ ČL mletej škorice
¾ ČL mletého muškátového orieška
½ ČL soli
Philadelphia krém
225 g masla
570 g práškového cukru
335 g smotanového syra Philadelphia Original
1 ½ ČL vanilkovej pasty
1 ½ PL citrónovej šťavy
Na ozdobenie
mrkvové špirály
kúsky pekanových orechov
Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Pekanové orechy opražíme v rúre 5–10 minút a nasekáme nadrobno.
Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Ananás rozmixujeme, prepasírujeme a zbavíme šťavy.
V mise vymiešame olej, cukor a vanilkovú pastu, postupne primiešame rozšľahané vajíčka.
Pridáme mrkvu, ananás a orechy, premiešame. V druhej mise zmiešame suché suroviny a vmiešame do zmesi. Vylejeme na plech, uhladíme a pečieme 35–40 minút.
Mrkvové špirály: Pásiky mrkvy povaríme 10 minút v sirupe z vody a cukru, osušíme, krátko dosušíme v Air Fryeri a stočíme na rúčku varechy. Necháme vychladnúť.
Upečený koláč necháme vychladnúť a nakrájame na kocky (cca 7×7 cm).
Philadelphia krém: Maslo vyšľaháme 2 minúty, pridáme cukor a šľaháme. Nakoniec zašľaháme studený smotanový syr, vanilku a citrónovú šťavu – len krátko, aby nevznikla riedka konzistencia.
Krém dáme do zdobiaceho vrecka a ozdobíme jednotlivé kocky. Na záver pridáme mrkvové špirály a kúsky pekanov.