Koláč: Rúru predhrejeme na 180 °C (horný a dolný ohrev). Podlhovastú formu vystelieme papierom na pečenie.
Pomaranče umyjeme, nastrúhame z nich kôru a odšťavíme, aby sme získali 120 ml šťavy.
Vajcia a cukor šľaháme do peny, kým zmes nezbledne a nezväčší objem. Po troške prilievame olej a šľaháme, kým sa nespojí.
V samostatnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a štipku soli. Sypkú zmes postupne vmiešame do tekutej. Pridáme pomarančovú šťavu, vanilkovú pastu a pomarančovú kôru, a vymiešame hladké cesto.
Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme 30–40 minút – podľa veľkosti formy a rúry. Hotový koláč by mal byť zlatistý a pružný na dotyk. Necháme vychladnúť na mriežke.
Kandizované ovocie: V hrnci privedieme vodu s cukrom do varu. Citrón a pomaranč nakrájame na tenké plátky a vložíme do sirupu. Varíme na miernom ohni 20–30 minút, kým ovocie nezmäkne. Plátky vyberieme, poukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme vyschnúť.
Pomarančový šalát: Pomaranče ošúpeme a zbavíme bielej vrstvy. Nakrájame na menšie kúsky, odstránime kôstky. Zmiešame so škoricou, olivovým olejom, medom a pár kvapkami esencie z pomarančových kvetov. Odložíme do chladničky.
Servírovanie koláča: Vychladnutý koláč ozdobíme kandizovaným ovocím, pokvapkáme medom, pridáme trochu jogurtu a posypeme nasekanými vlašskými orechmi.
Marocký mätový čaj: Do kanvice vložíme zelený čaj, mätu a cukor. Zalejeme vriacou vodou a necháme lúhovať 3 minúty. Podávame horúci spolu s koláčom a šalátom.
Koláč: Rúru predhrejeme na 180 °C (horný a dolný ohrev). Podlhovastú formu vystelieme papierom na pečenie.
Pomaranče umyjeme, nastrúhame z nich kôru a odšťavíme, aby sme získali 120 ml šťavy.
Vajcia a cukor šľaháme do peny, kým zmes nezbledne a nezväčší objem. Po troške prilievame olej a šľaháme, kým sa nespojí.
V samostatnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a štipku soli. Sypkú zmes postupne vmiešame do tekutej. Pridáme pomarančovú šťavu, vanilkovú pastu a pomarančovú kôru, a vymiešame hladké cesto.
Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme 30–40 minút – podľa veľkosti formy a rúry. Hotový koláč by mal byť zlatistý a pružný na dotyk. Necháme vychladnúť na mriežke.
Kandizované ovocie: V hrnci privedieme vodu s cukrom do varu. Citrón a pomaranč nakrájame na tenké plátky a vložíme do sirupu. Varíme na miernom ohni 20–30 minút, kým ovocie nezmäkne. Plátky vyberieme, poukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme vyschnúť.
Pomarančový šalát: Pomaranče ošúpeme a zbavíme bielej vrstvy. Nakrájame na menšie kúsky, odstránime kôstky. Zmiešame so škoricou, olivovým olejom, medom a pár kvapkami esencie z pomarančových kvetov. Odložíme do chladničky.
Servírovanie koláča: Vychladnutý koláč ozdobíme kandizovaným ovocím, pokvapkáme medom, pridáme trochu jogurtu a posypeme nasekanými vlašskými orechmi.
Marocký mätový čaj: Do kanvice vložíme zelený čaj, mätu a cukor. Zalejeme vriacou vodou a necháme lúhovať 3 minúty. Podávame horúci spolu s koláčom a šalátom.