Cesto: Zo surovín vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme do chladničky na minimálne 15 minút (ideálne však na 2–3 dni – bude sa s ním lepšie pracovať; niekedy sa pripravuje aj týždeň vopred).
Po vybratí z chladničky cesto vyvaľkáme a vykrajujeme medovníky.
Pečieme pri 175 °C približne 7–8 minút.
Bielková poleva: Polevu miešame ručne alebo mixérom na najnižšom stupni. Pridáme gélové farby podľa potreby.
Tuhšiu polevu (so 600 g cukru) používame na kontúry, okraje a jemné zdobenie – napríklad žltú. Redšiu polevu (so 450 g cukru) použijeme na výplň – napríklad červenú farbu.
Pri výplni medovníkov ich necháme „vysušiť“ – buď v rúre na 40 °C, alebo ideálne cez noc. Výplň musí dobre zaschnúť, aby sme mohli medovníky ďalej dekorovať.
Cesto: Zo surovín vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme do chladničky na minimálne 15 minút (ideálne však na 2–3 dni – bude sa s ním lepšie pracovať; niekedy sa pripravuje aj týždeň vopred).
Po vybratí z chladničky cesto vyvaľkáme a vykrajujeme medovníky.
Pečieme pri 175 °C približne 7–8 minút.
Bielková poleva: Polevu miešame ručne alebo mixérom na najnižšom stupni. Pridáme gélové farby podľa potreby.
Tuhšiu polevu (so 600 g cukru) používame na kontúry, okraje a jemné zdobenie – napríklad žltú. Redšiu polevu (so 450 g cukru) použijeme na výplň – napríklad červenú farbu.
Pri výplni medovníkov ich necháme „vysušiť“ – buď v rúre na 40 °C, alebo ideálne cez noc. Výplň musí dobre zaschnúť, aby sme mohli medovníky ďalej dekorovať.