Pripravíme si formy (9×20 cm) vystlané papierom na pečenie.
Múku, cukor, zlatý klas, soľ, maslo a olej začneme miešať v mixéri. Potom pridáme mlieko a po jednom vajcia. Dôkladne premiešame a nakoniec pridáme rum a vanilkovú pastu.
Cesto nalejeme do foriem a pečieme 25–30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Sirup pripravíme spojením všetkých surovín v hrnci. Varíme približne 5 minút a odstavíme. Každý korpus týmto sirupom dobre potrieme.
Krém pripravíme vyšľahaním masla, do ktorého pomaly prisýpame práškový cukor. Po 5 minútach pridáme mlieko, vanilkovú pastu a šľaháme ďalších 5–10 minút. Zázvor nastrúhame a vyžmýkame šťavu, ktorú pridáme do krému.
Ananás očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru nastavíme na gril – 230 °C. Ananás potrieme sirupom pripraveným varením rumu, vody, cukru, muškátového orieška, škorice a limetky. Grilujeme pár minút, otočíme, znovu potrieme sirupom a grilujeme, kým nie je ananás pekne zhnednutý.
Pekanové orechy opražíme v rúre a nasekáme nahrubo.
Tortu naplníme zázvorovým krémom, kúskami grilovaného ananásu a nasekanými orechmi. Zvyšok rumového sirupu môžeme tiež použiť. Tortu umiestnime na stojan a dáme schladiť do shockeru.
Po vychladení tortu orežeme do tvaru pandy a natrieme ganachou. Ganache pripravíme spojením masla a bielej čokolády.
Opäť vychladíme, potom tortu potiahneme čokoládovou modelovacou hmotou.
Na záver tortu dozdobíme airbrushom a fondánovým konárom. Tortu upravíme podľa predstavy.
Pripravíme si formy (9×20 cm) vystlané papierom na pečenie.
Múku, cukor, zlatý klas, soľ, maslo a olej začneme miešať v mixéri. Potom pridáme mlieko a po jednom vajcia. Dôkladne premiešame a nakoniec pridáme rum a vanilkovú pastu.
Cesto nalejeme do foriem a pečieme 25–30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Sirup pripravíme spojením všetkých surovín v hrnci. Varíme približne 5 minút a odstavíme. Každý korpus týmto sirupom dobre potrieme.
Krém pripravíme vyšľahaním masla, do ktorého pomaly prisýpame práškový cukor. Po 5 minútach pridáme mlieko, vanilkovú pastu a šľaháme ďalších 5–10 minút. Zázvor nastrúhame a vyžmýkame šťavu, ktorú pridáme do krému.
Ananás očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru nastavíme na gril – 230 °C. Ananás potrieme sirupom pripraveným varením rumu, vody, cukru, muškátového orieška, škorice a limetky. Grilujeme pár minút, otočíme, znovu potrieme sirupom a grilujeme, kým nie je ananás pekne zhnednutý.
Pekanové orechy opražíme v rúre a nasekáme nahrubo.
Tortu naplníme zázvorovým krémom, kúskami grilovaného ananásu a nasekanými orechmi. Zvyšok rumového sirupu môžeme tiež použiť. Tortu umiestnime na stojan a dáme schladiť do shockeru.
Po vychladení tortu orežeme do tvaru pandy a natrieme ganachou. Ganache pripravíme spojením masla a bielej čokolády.
Opäť vychladíme, potom tortu potiahneme čokoládovou modelovacou hmotou.
Na záver tortu dozdobíme airbrushom a fondánovým konárom. Tortu upravíme podľa predstavy.