Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 720 g hladkej múky (3 x 240g)
  • 900 g kryštálového cukru (3 x 300g)
  • 288 g pudingový prášok (3 x 300g)
  • 6 ČL prášku do pečiva (3 x 2)
  • 3 ČL soli (3 x 2)
  • 339 g masla (3 x 113g)
  • 300 g oleja (3 x 100g)
  • 339 g mlieka (3 x 113g)
  • 12 vajec (3 x 4)
  • 339 g rumu (3 x 113g
  • 6 ČL vanilkovej pasty (3 x 2)
Sirup
  • 113 g masla
  • 57 g vody
  • 200 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 113 g rumu
  • 1 ČL vanilkovej pasty
Grilovaný ananás
  • 1 ananás
  • 100 ml rumu
  • 50 ml vody
  • 2 PL hnedého cukru
  • ¼ ČL muškátového orieška
  • ¼ ČL škorice
  • kôra a šťava z limetky
  • 200 g pekanových orechov
Zázvorový maslový krém
  • 1000 g práškového cukru
  • 500 g masla
  • 2 PL vanilkovej pasty
  • 6 PL plnotučného mlieka
  • 1 ČL soli
  • 100 g čerstvého zázvoru
Čokoládová ganache
  • 750 g masla
  • 750 g bielej čokolády
Na ozdobenie
  • 2 kg čokoládovej modelovacej hmoty
  • airbrush farby – oranžová, bordová a biela
  • fondán a farby na vytvorenie konára

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 165 °C.
  2. Pripravíme si formy (9×20 cm) vystlané papierom na pečenie.
  3. Múku, cukor, zlatý klas, soľ, maslo a olej začneme miešať v mixéri. Potom pridáme mlieko a po jednom vajcia. Dôkladne premiešame a nakoniec pridáme rum a vanilkovú pastu.
  4. Cesto nalejeme do foriem a pečieme 25–30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. Sirup pripravíme spojením všetkých surovín v hrnci. Varíme približne 5 minút a odstavíme. Každý korpus týmto sirupom dobre potrieme.
  6. Krém pripravíme vyšľahaním masla, do ktorého pomaly prisýpame práškový cukor. Po 5 minútach pridáme mlieko, vanilkovú pastu a šľaháme ďalších 5–10 minút. Zázvor nastrúhame a vyžmýkame šťavu, ktorú pridáme do krému.
  7. Ananás očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru nastavíme na gril – 230 °C. Ananás potrieme sirupom pripraveným varením rumu, vody, cukru, muškátového orieška, škorice a limetky. Grilujeme pár minút, otočíme, znovu potrieme sirupom a grilujeme, kým nie je ananás pekne zhnednutý.
  8. Pekanové orechy opražíme v rúre a nasekáme nahrubo.
  9. Tortu naplníme zázvorovým krémom, kúskami grilovaného ananásu a nasekanými orechmi. Zvyšok rumového sirupu môžeme tiež použiť. Tortu umiestnime na stojan a dáme schladiť do shockeru.
  10. Po vychladení tortu orežeme do tvaru pandy a natrieme ganachou. Ganache pripravíme spojením masla a bielej čokolády.
  11. Opäť vychladíme, potom tortu potiahneme čokoládovou modelovacou hmotou.
  12. Na záver tortu dozdobíme airbrushom a fondánovým konárom. Tortu upravíme podľa predstavy.
Korpus
  • 720 g hladkej múky (3 x 240g)
  • 900 g kryštálového cukru (3 x 300g)
  • 288 g pudingový prášok (3 x 300g)
  • 6 ČL prášku do pečiva (3 x 2)
  • 3 ČL soli (3 x 2)
  • 339 g masla (3 x 113g)
  • 300 g oleja (3 x 100g)
  • 339 g mlieka (3 x 113g)
  • 12 vajec (3 x 4)
  • 339 g rumu (3 x 113g
  • 6 ČL vanilkovej pasty (3 x 2)
Sirup
  • 113 g masla
  • 57 g vody
  • 200 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 113 g rumu
  • 1 ČL vanilkovej pasty
Grilovaný ananás
  • 1 ananás
  • 100 ml rumu
  • 50 ml vody
  • 2 PL hnedého cukru
  • ¼ ČL muškátového orieška
  • ¼ ČL škorice
  • kôra a šťava z limetky
  • 200 g pekanových orechov
Zázvorový maslový krém
  • 1000 g práškového cukru
  • 500 g masla
  • 2 PL vanilkovej pasty
  • 6 PL plnotučného mlieka
  • 1 ČL soli
  • 100 g čerstvého zázvoru
Čokoládová ganache
  • 750 g masla
  • 750 g bielej čokolády
Na ozdobenie
  • 2 kg čokoládovej modelovacej hmoty
  • airbrush farby – oranžová, bordová a biela
  • fondán a farby na vytvorenie konára
  1. Predhrejeme rúru na 165 °C.
  2. Pripravíme si formy (9×20 cm) vystlané papierom na pečenie.
  3. Múku, cukor, zlatý klas, soľ, maslo a olej začneme miešať v mixéri. Potom pridáme mlieko a po jednom vajcia. Dôkladne premiešame a nakoniec pridáme rum a vanilkovú pastu.
  4. Cesto nalejeme do foriem a pečieme 25–30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. Sirup pripravíme spojením všetkých surovín v hrnci. Varíme približne 5 minút a odstavíme. Každý korpus týmto sirupom dobre potrieme.
  6. Krém pripravíme vyšľahaním masla, do ktorého pomaly prisýpame práškový cukor. Po 5 minútach pridáme mlieko, vanilkovú pastu a šľaháme ďalších 5–10 minút. Zázvor nastrúhame a vyžmýkame šťavu, ktorú pridáme do krému.
  7. Ananás očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru nastavíme na gril – 230 °C. Ananás potrieme sirupom pripraveným varením rumu, vody, cukru, muškátového orieška, škorice a limetky. Grilujeme pár minút, otočíme, znovu potrieme sirupom a grilujeme, kým nie je ananás pekne zhnednutý.
  8. Pekanové orechy opražíme v rúre a nasekáme nahrubo.
  9. Tortu naplníme zázvorovým krémom, kúskami grilovaného ananásu a nasekanými orechmi. Zvyšok rumového sirupu môžeme tiež použiť. Tortu umiestnime na stojan a dáme schladiť do shockeru.
  10. Po vychladení tortu orežeme do tvaru pandy a natrieme ganachou. Ganache pripravíme spojením masla a bielej čokolády.
  11. Opäť vychladíme, potom tortu potiahneme čokoládovou modelovacou hmotou.
  12. Na záver tortu dozdobíme airbrushom a fondánovým konárom. Tortu upravíme podľa predstavy.