gélové farby na krém: červená, modrá, zelená, fialová, žltá
Postup
Rúru zohrejeme na 175 °C a pripravíme dve 20 cm okrúhle tortové formy.
V miske vymiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. V druhej nádobe zmiešame mlieko a citrónovú šťavu a odložíme bokom.
V mixéri vymiešame maslo, olej, cukor a vanilku (1–2 min), pridáme vajíčka (po jednom).
Pridáme polovicu suchej zmesi, vymiešame, a pomaly vmiešame mliečnu zmes. Potom pridáme zvyšok suchej zmesi, citrónovú kôru a mak. Vlejeme do foriem.
Pečieme 35–40 minút.
Kým sa cesto pečie, pripravíme čerešňový insert a citrónový mousse.
Želatínu hydratujeme v studenej vode. Višne rozmixujeme na pyré, pridáme citrónovú šťavu, cukor a pektín. Zavaríme, pridáme želatínu a nalejeme do dvoch 15 cm foriem. Zamrazíme.
Citrónový mousse: želatínu hydratujeme, zavárime citrónovú šťavu a v nej rozpustíme želatínu. Pridáme nasekanú mätu a ochladíme. Vajcia s cukrom vyšľaháme, šľahačku vyšľaháme ručne. Spojíme všetky zložky a vlejeme do formy (15 cm). Dáme zamraziť.
Z modelovacej hmoty vytvoríme Makovú Panenku. Použijeme polystyrénovú guľku ako základ hlavy.
Upečené pláty necháme vychladnúť.
Pripravíme mascarpone krém: mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme na hladký krém. Dáme do chladničky.
Taliansky meringuový maslový krém: cukor s vodou varíme do 125 °C. Bielky s cukrom vyšľaháme, pomaly prilievame sirup a šľaháme do vychladnutia. Pridáme maslo a vyšľaháme.
Citrónový sirup: všetky suroviny povaríme 5 minút. Pláty potrieme sirupom.
gélové farby na krém: červená, modrá, zelená, fialová, žltá
Rúru zohrejeme na 175 °C a pripravíme dve 20 cm okrúhle tortové formy.
V miske vymiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. V druhej nádobe zmiešame mlieko a citrónovú šťavu a odložíme bokom.
V mixéri vymiešame maslo, olej, cukor a vanilku (1–2 min), pridáme vajíčka (po jednom).
Pridáme polovicu suchej zmesi, vymiešame, a pomaly vmiešame mliečnu zmes. Potom pridáme zvyšok suchej zmesi, citrónovú kôru a mak. Vlejeme do foriem.
Pečieme 35–40 minút.
Kým sa cesto pečie, pripravíme čerešňový insert a citrónový mousse.
Želatínu hydratujeme v studenej vode. Višne rozmixujeme na pyré, pridáme citrónovú šťavu, cukor a pektín. Zavaríme, pridáme želatínu a nalejeme do dvoch 15 cm foriem. Zamrazíme.
Citrónový mousse: želatínu hydratujeme, zavárime citrónovú šťavu a v nej rozpustíme želatínu. Pridáme nasekanú mätu a ochladíme. Vajcia s cukrom vyšľaháme, šľahačku vyšľaháme ručne. Spojíme všetky zložky a vlejeme do formy (15 cm). Dáme zamraziť.
Z modelovacej hmoty vytvoríme Makovú Panenku. Použijeme polystyrénovú guľku ako základ hlavy.
Upečené pláty necháme vychladnúť.
Pripravíme mascarpone krém: mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme na hladký krém. Dáme do chladničky.
Taliansky meringuový maslový krém: cukor s vodou varíme do 125 °C. Bielky s cukrom vyšľaháme, pomaly prilievame sirup a šľaháme do vychladnutia. Pridáme maslo a vyšľaháme.
Citrónový sirup: všetky suroviny povaríme 5 minút. Pláty potrieme sirupom.