Logo Pečie celé Slovensko

Popis

 

Ingrediencie

Kokosovo-limetkové cupcakes
  • 191 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL sódy bikarbóny
  • 1/4 ČL soli
  • 56 g masla (izbová teplota)
  • 60 ml oleja
  • 200 g kryštálového cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 125 ml kokosového mlieka
  • 50 g opraženého kokosu
  • kôra z 1 limetky
Mangový curd
  • 250 ml mangového pyré
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 vajíčka
  • 2 žĺtky
  • 115 g studeného masla
Taliansky meringuový maslový krém
  • 250 g kryštálového cukru
  • 60 ml vody
  • 5 bielkov
  • 60 g kryštálového cukru (na bielky)
  • 2 maslá (izbová teplota – cca 450–500 g)
Ozdoba
  • potravinárske farby: zelená, ružová, červená, bordová, čierna
  • kvetinárska fólia a papier
  • 9 plastových pohárov
  • stuha
  • kartónový podklad

Postup

  1. Príprava cupcakes – Rúru predhrejeme na 175 °C a pripravíme si plech na 12 cupcakes. Maslo, olej a cukor vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajíčka. V osobitnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V ďalšej miske zmiešame kokosové mlieko, vanilku a limetkovú kôru. Postupne pridávame do maslovej zmesi najskôr polovicu suchej zmesi, potom mokrú a nakoniec zvyšnú suchú zmes. Primiešame opražený kokos. Plníme košíčky do 3/4 a pečieme 18–20 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Mangový curd – V hrnci zmiešame pyré, cukor, vajcia a žĺtky. Za stáleho miešania zahrievame, kým zmes nezačne vrieť a hustnúť. Odstavíme, pridáme studené maslo a vymiešame dohladka. Necháme úplne vychladnúť.
  3. Plnenie cupcakes – Zo stredu vychladnutých cupcakov odstránime jadro (napr. jadrovníkom). Otvory naplníme mangovým curdom a zakryjeme „čiapočkou“ z pôvodného cesta.
  4. Taliansky meringuový maslový krém – V malom hrnci varíme 250 g cukru s vodou do 125 °C. Medzitým vyšľaháme bielky s 60 g cukru na sneh. Horúci sirup pomaly vlievame do bielkov za stáleho šľahania. Miešame cca 10 minút, kým zmes vychladne. Pridáme maslo a vyšľaháme hladký, nadýchaný krém.
  5. Zarovnanie a zdobenie – Cupcaky zarovnáme krémom nožom alebo stierkou. Krém si rozdelíme do misiek a zafarbíme rôznymi odtieňmi (ružová, červená, bordová, biela, zelená). Pomocou zdobiacich špičiek vytvárame kvety a listy. Hotové cupcaky necháme stuhnúť v chladničke alebo mrazničke.
  6. Zostavenie kytice – Na podklad (kartón) pripevníme plastové poháre a zafixujeme ich lepiacou páskou. Obalíme fóliou a papierom do tvaru kytice, ozdobíme stuhou. Cupcaky vložíme do pripravených pohárov a dozdobíme listami z maslového krému.
Kokosovo-limetkové cupcakes
  • 191 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL sódy bikarbóny
  • 1/4 ČL soli
  • 56 g masla (izbová teplota)
  • 60 ml oleja
  • 200 g kryštálového cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 125 ml kokosového mlieka
  • 50 g opraženého kokosu
  • kôra z 1 limetky
Mangový curd
  • 250 ml mangového pyré
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 vajíčka
  • 2 žĺtky
  • 115 g studeného masla
Taliansky meringuový maslový krém
  • 250 g kryštálového cukru
  • 60 ml vody
  • 5 bielkov
  • 60 g kryštálového cukru (na bielky)
  • 2 maslá (izbová teplota – cca 450–500 g)
Ozdoba
  • potravinárske farby: zelená, ružová, červená, bordová, čierna
  • kvetinárska fólia a papier
  • 9 plastových pohárov
  • stuha
  • kartónový podklad
  1. Príprava cupcakes – Rúru predhrejeme na 175 °C a pripravíme si plech na 12 cupcakes. Maslo, olej a cukor vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajíčka. V osobitnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V ďalšej miske zmiešame kokosové mlieko, vanilku a limetkovú kôru. Postupne pridávame do maslovej zmesi najskôr polovicu suchej zmesi, potom mokrú a nakoniec zvyšnú suchú zmes. Primiešame opražený kokos. Plníme košíčky do 3/4 a pečieme 18–20 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Mangový curd – V hrnci zmiešame pyré, cukor, vajcia a žĺtky. Za stáleho miešania zahrievame, kým zmes nezačne vrieť a hustnúť. Odstavíme, pridáme studené maslo a vymiešame dohladka. Necháme úplne vychladnúť.
  3. Plnenie cupcakes – Zo stredu vychladnutých cupcakov odstránime jadro (napr. jadrovníkom). Otvory naplníme mangovým curdom a zakryjeme „čiapočkou“ z pôvodného cesta.
  4. Taliansky meringuový maslový krém – V malom hrnci varíme 250 g cukru s vodou do 125 °C. Medzitým vyšľaháme bielky s 60 g cukru na sneh. Horúci sirup pomaly vlievame do bielkov za stáleho šľahania. Miešame cca 10 minút, kým zmes vychladne. Pridáme maslo a vyšľaháme hladký, nadýchaný krém.
  5. Zarovnanie a zdobenie – Cupcaky zarovnáme krémom nožom alebo stierkou. Krém si rozdelíme do misiek a zafarbíme rôznymi odtieňmi (ružová, červená, bordová, biela, zelená). Pomocou zdobiacich špičiek vytvárame kvety a listy. Hotové cupcaky necháme stuhnúť v chladničke alebo mrazničke.
  6. Zostavenie kytice – Na podklad (kartón) pripevníme plastové poháre a zafixujeme ich lepiacou páskou. Obalíme fóliou a papierom do tvaru kytice, ozdobíme stuhou. Cupcaky vložíme do pripravených pohárov a dozdobíme listami z maslového krému.