Príprava cupcakes – Rúru predhrejeme na 175 °C a pripravíme si plech na 12 cupcakes. Maslo, olej a cukor vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajíčka. V osobitnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V ďalšej miske zmiešame kokosové mlieko, vanilku a limetkovú kôru. Postupne pridávame do maslovej zmesi najskôr polovicu suchej zmesi, potom mokrú a nakoniec zvyšnú suchú zmes. Primiešame opražený kokos. Plníme košíčky do 3/4 a pečieme 18–20 minút. Necháme vychladnúť.
Mangový curd – V hrnci zmiešame pyré, cukor, vajcia a žĺtky. Za stáleho miešania zahrievame, kým zmes nezačne vrieť a hustnúť. Odstavíme, pridáme studené maslo a vymiešame dohladka. Necháme úplne vychladnúť.
Plnenie cupcakes – Zo stredu vychladnutých cupcakov odstránime jadro (napr. jadrovníkom). Otvory naplníme mangovým curdom a zakryjeme „čiapočkou“ z pôvodného cesta.
Taliansky meringuový maslový krém – V malom hrnci varíme 250 g cukru s vodou do 125 °C. Medzitým vyšľaháme bielky s 60 g cukru na sneh. Horúci sirup pomaly vlievame do bielkov za stáleho šľahania. Miešame cca 10 minút, kým zmes vychladne. Pridáme maslo a vyšľaháme hladký, nadýchaný krém.
Zarovnanie a zdobenie – Cupcaky zarovnáme krémom nožom alebo stierkou. Krém si rozdelíme do misiek a zafarbíme rôznymi odtieňmi (ružová, červená, bordová, biela, zelená). Pomocou zdobiacich špičiek vytvárame kvety a listy. Hotové cupcaky necháme stuhnúť v chladničke alebo mrazničke.
Zostavenie kytice – Na podklad (kartón) pripevníme plastové poháre a zafixujeme ich lepiacou páskou. Obalíme fóliou a papierom do tvaru kytice, ozdobíme stuhou. Cupcaky vložíme do pripravených pohárov a dozdobíme listami z maslového krému.
Príprava cupcakes – Rúru predhrejeme na 175 °C a pripravíme si plech na 12 cupcakes. Maslo, olej a cukor vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajíčka. V osobitnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V ďalšej miske zmiešame kokosové mlieko, vanilku a limetkovú kôru. Postupne pridávame do maslovej zmesi najskôr polovicu suchej zmesi, potom mokrú a nakoniec zvyšnú suchú zmes. Primiešame opražený kokos. Plníme košíčky do 3/4 a pečieme 18–20 minút. Necháme vychladnúť.
Mangový curd – V hrnci zmiešame pyré, cukor, vajcia a žĺtky. Za stáleho miešania zahrievame, kým zmes nezačne vrieť a hustnúť. Odstavíme, pridáme studené maslo a vymiešame dohladka. Necháme úplne vychladnúť.
Plnenie cupcakes – Zo stredu vychladnutých cupcakov odstránime jadro (napr. jadrovníkom). Otvory naplníme mangovým curdom a zakryjeme „čiapočkou“ z pôvodného cesta.
Taliansky meringuový maslový krém – V malom hrnci varíme 250 g cukru s vodou do 125 °C. Medzitým vyšľaháme bielky s 60 g cukru na sneh. Horúci sirup pomaly vlievame do bielkov za stáleho šľahania. Miešame cca 10 minút, kým zmes vychladne. Pridáme maslo a vyšľaháme hladký, nadýchaný krém.
Zarovnanie a zdobenie – Cupcaky zarovnáme krémom nožom alebo stierkou. Krém si rozdelíme do misiek a zafarbíme rôznymi odtieňmi (ružová, červená, bordová, biela, zelená). Pomocou zdobiacich špičiek vytvárame kvety a listy. Hotové cupcaky necháme stuhnúť v chladničke alebo mrazničke.
Zostavenie kytice – Na podklad (kartón) pripevníme plastové poháre a zafixujeme ich lepiacou páskou. Obalíme fóliou a papierom do tvaru kytice, ozdobíme stuhou. Cupcaky vložíme do pripravených pohárov a dozdobíme listami z maslového krému.