Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Lokše
  • 1 kg varených zemiakov
  • 300 g hladkej múky
  • 1 kávová lyžička soli
  • 1 PL oleja
  • 100 g masla (na potieranie)
Tandoori kurča
  • 400 g kuracích stehien (bez kosti, nakrájané)
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL čerstvého mletého zázvoru
  • šťava z ½ citróna
  • 1 KL soli
  • 1 KL čili prášku
  • ½ ČL sušených drvených čili
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL sladkej papriky
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 ČL mletej rímskej rasce
  • 1 ČL cibuľového prášku
  • 1 PL garam masala
  • 3 PL oleja
  • 2–3 PL nasekaného čerstvého koriandra
Mätovo-jogurtovo-koriandrová omáčka
  • 1 šálka nasekaného koriandra
  • ½ šálky nasekanej mäty
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 palec zázvoru
  • ¼ ČL soli
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • ½ ČL mletej rímskej rasce
  • ½ ČL garam masala
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 50 ml plnotučného mlieka
Mango lassi
  • 250 ml mangového pyré
  • 190 g bieleho jogurtu
  • 190 ml studenej vody alebo mlieka
  • ¼ ČL mletého kardamónu
  • ľad
Na ozdobu
  • čerstvý koriander
  • 1 paprika
  • 1 paradajka

Postup

  1. Marinovanie kurčaťa: Kuracie mäso zmiešame s jogurtom, paradajkovým pretlakom, koreninami, zázvorom, citrónovou šťavou, olejom a nasekaným koriandrom. Necháme marinovať aspoň 20 minút.
  2. Príprava cesta na lokše: Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme múku, soľ a olej. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľok a nakrájame na menšie diely. Každý vyvaľkáme do tvaru lokše a pečieme na suchej panvici z oboch strán. Hotové lokše potierame roztopeným maslom a ukladáme pod utierku alebo alobal, aby zostali teplé.
  3. Príprava tandoori kurčaťa: Marinované kurča pomaly varíme na panvici (alebo vo woku) 25–30 minút na miernom ohni, občas premiešame. Mäso by malo byť mäkké a obalené v aromatickej omáčke.
  4. Mätovo-jogurtová omáčka: Všetky suroviny vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Omáčku necháme zachladiť do momentu podávania.
  5. Mango lassi: Mangové pyré, jogurt, studenú vodu alebo mlieko, kardamón a ľad rozmixujeme na osviežujúci nápoj. Podávame vychladené.
  6. Servírovanie: Lokše naplníme hotovým tandoori kurčaťom, prelejeme jogurtovou omáčkou, a ozdobíme kúskami paradajky, papriky a čerstvým koriandrom. Podávame s mango lassi.
Lokše
  • 1 kg varených zemiakov
  • 300 g hladkej múky
  • 1 kávová lyžička soli
  • 1 PL oleja
  • 100 g masla (na potieranie)
Tandoori kurča
  • 400 g kuracích stehien (bez kosti, nakrájané)
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL čerstvého mletého zázvoru
  • šťava z ½ citróna
  • 1 KL soli
  • 1 KL čili prášku
  • ½ ČL sušených drvených čili
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL sladkej papriky
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 ČL mletej rímskej rasce
  • 1 ČL cibuľového prášku
  • 1 PL garam masala
  • 3 PL oleja
  • 2–3 PL nasekaného čerstvého koriandra
Mätovo-jogurtovo-koriandrová omáčka
  • 1 šálka nasekaného koriandra
  • ½ šálky nasekanej mäty
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 palec zázvoru
  • ¼ ČL soli
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • ½ ČL mletej rímskej rasce
  • ½ ČL garam masala
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 50 ml plnotučného mlieka
Mango lassi
  • 250 ml mangového pyré
  • 190 g bieleho jogurtu
  • 190 ml studenej vody alebo mlieka
  • ¼ ČL mletého kardamónu
  • ľad
Na ozdobu
  • čerstvý koriander
  • 1 paprika
  • 1 paradajka
  1. Marinovanie kurčaťa: Kuracie mäso zmiešame s jogurtom, paradajkovým pretlakom, koreninami, zázvorom, citrónovou šťavou, olejom a nasekaným koriandrom. Necháme marinovať aspoň 20 minút.
  2. Príprava cesta na lokše: Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme múku, soľ a olej. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľok a nakrájame na menšie diely. Každý vyvaľkáme do tvaru lokše a pečieme na suchej panvici z oboch strán. Hotové lokše potierame roztopeným maslom a ukladáme pod utierku alebo alobal, aby zostali teplé.
  3. Príprava tandoori kurčaťa: Marinované kurča pomaly varíme na panvici (alebo vo woku) 25–30 minút na miernom ohni, občas premiešame. Mäso by malo byť mäkké a obalené v aromatickej omáčke.
  4. Mätovo-jogurtová omáčka: Všetky suroviny vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Omáčku necháme zachladiť do momentu podávania.
  5. Mango lassi: Mangové pyré, jogurt, studenú vodu alebo mlieko, kardamón a ľad rozmixujeme na osviežujúci nápoj. Podávame vychladené.
  6. Servírovanie: Lokše naplníme hotovým tandoori kurčaťom, prelejeme jogurtovou omáčkou, a ozdobíme kúskami paradajky, papriky a čerstvým koriandrom. Podávame s mango lassi.