Marinovanie kurčaťa: Kuracie mäso zmiešame s jogurtom, paradajkovým pretlakom, koreninami, zázvorom, citrónovou šťavou, olejom a nasekaným koriandrom. Necháme marinovať aspoň 20 minút.
Príprava cesta na lokše: Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme múku, soľ a olej. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľok a nakrájame na menšie diely. Každý vyvaľkáme do tvaru lokše a pečieme na suchej panvici z oboch strán. Hotové lokše potierame roztopeným maslom a ukladáme pod utierku alebo alobal, aby zostali teplé.
Príprava tandoori kurčaťa: Marinované kurča pomaly varíme na panvici (alebo vo woku) 25–30 minút na miernom ohni, občas premiešame. Mäso by malo byť mäkké a obalené v aromatickej omáčke.
Mätovo-jogurtová omáčka: Všetky suroviny vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Omáčku necháme zachladiť do momentu podávania.
Mango lassi: Mangové pyré, jogurt, studenú vodu alebo mlieko, kardamón a ľad rozmixujeme na osviežujúci nápoj. Podávame vychladené.
Servírovanie: Lokše naplníme hotovým tandoori kurčaťom, prelejeme jogurtovou omáčkou, a ozdobíme kúskami paradajky, papriky a čerstvým koriandrom. Podávame s mango lassi.
Marinovanie kurčaťa: Kuracie mäso zmiešame s jogurtom, paradajkovým pretlakom, koreninami, zázvorom, citrónovou šťavou, olejom a nasekaným koriandrom. Necháme marinovať aspoň 20 minút.
Príprava cesta na lokše: Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme múku, soľ a olej. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľok a nakrájame na menšie diely. Každý vyvaľkáme do tvaru lokše a pečieme na suchej panvici z oboch strán. Hotové lokše potierame roztopeným maslom a ukladáme pod utierku alebo alobal, aby zostali teplé.
Príprava tandoori kurčaťa: Marinované kurča pomaly varíme na panvici (alebo vo woku) 25–30 minút na miernom ohni, občas premiešame. Mäso by malo byť mäkké a obalené v aromatickej omáčke.
Mätovo-jogurtová omáčka: Všetky suroviny vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Omáčku necháme zachladiť do momentu podávania.
Mango lassi: Mangové pyré, jogurt, studenú vodu alebo mlieko, kardamón a ľad rozmixujeme na osviežujúci nápoj. Podávame vychladené.
Servírovanie: Lokše naplníme hotovým tandoori kurčaťom, prelejeme jogurtovou omáčkou, a ozdobíme kúskami paradajky, papriky a čerstvým koriandrom. Podávame s mango lassi.