Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto: Zmiešame teplé mlieko s cukrom a droždím, necháme 5 minút odstáť, kým kvások nenakysne. V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, kvások, olej a mlieko. Vymiesime hladké cesto a necháme ho kysnúť 30 minút.
Plnka: Na panvici nasucho opražíme celú rascu a následne ju rozdrvíme. Pridáme olej a maslo, osmažíme cibuľu dozlatista. Potom pridáme cesnak, zázvor a čili papričky a krátko orestujeme.
Vmiešame všetky koreniny, krátko opečieme a pridáme paradajkový pretlak. Primiešame mleté mäso a dusíme 15 minút. Na záver pridáme hrášok a citrónovú šťavu. Necháme vychladnúť.
Formovanie: Cesto vyvaľkáme na dlhý obdĺžnik a rovnomerne potrieme plnkou. Zrolujeme do tvaru štrúdle, potrieme vajíčkom a prenesieme na plech. Pečieme cca 55 minút dozlatista.
Tamarindová omáčka: Tamarind, ďatle, jaggery a vodu privedieme k varu a varíme 15 minút. Po vychladnutí zmixujeme s koreninami na hladkú omáčku a necháme vychladnúť.
Jogurtová omáčka: Všetky suroviny vložíme do mixéra a spracujeme na jemnú tekutú omáčku. Dáme chladiť do chladničky.
Servírovanie: Upečenú štrúdľu necháme mierne vychladnúť, nakrájame na porcie a podávame s tamarindovou aj jogurtovou omáčkou. Ozdobíme čerstvým koriandrom.
Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto: Zmiešame teplé mlieko s cukrom a droždím, necháme 5 minút odstáť, kým kvások nenakysne. V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, kvások, olej a mlieko. Vymiesime hladké cesto a necháme ho kysnúť 30 minút.
Plnka: Na panvici nasucho opražíme celú rascu a následne ju rozdrvíme. Pridáme olej a maslo, osmažíme cibuľu dozlatista. Potom pridáme cesnak, zázvor a čili papričky a krátko orestujeme.
Vmiešame všetky koreniny, krátko opečieme a pridáme paradajkový pretlak. Primiešame mleté mäso a dusíme 15 minút. Na záver pridáme hrášok a citrónovú šťavu. Necháme vychladnúť.
Formovanie: Cesto vyvaľkáme na dlhý obdĺžnik a rovnomerne potrieme plnkou. Zrolujeme do tvaru štrúdle, potrieme vajíčkom a prenesieme na plech. Pečieme cca 55 minút dozlatista.
Tamarindová omáčka: Tamarind, ďatle, jaggery a vodu privedieme k varu a varíme 15 minút. Po vychladnutí zmixujeme s koreninami na hladkú omáčku a necháme vychladnúť.
Jogurtová omáčka: Všetky suroviny vložíme do mixéra a spracujeme na jemnú tekutú omáčku. Dáme chladiť do chladničky.
Servírovanie: Upečenú štrúdľu necháme mierne vychladnúť, nakrájame na porcie a podávame s tamarindovou aj jogurtovou omáčkou. Ozdobíme čerstvým koriandrom.