Tmavá čokoláda s morskou soľou, pistáciami a sušenými malinami
200 g tmavej čokolády
1 čajová lyžička morskej soli
1 PL pistácií
1 PL sušených malín
Postup
Mini bravčové koláčiky: Vodu privedieme do varu a rozpustíme v nej maslo a bravčovú masť. Horúcu zmes nalejeme na múku so soľou a premiešame. Po krátkom vychladnutí cesto zabalíme a odložíme bokom.
Mleté mäso zmiešame s korením, soľou, cukrom, cesnakom a bylinkami. Rúru predhrejeme na 180 °C s ventilátorom. Cesto rozvaľkáme na 3 mm, vykrojíme diely: 11 cm x 6 cm na spodok a 8–9 cm x 6 cm na vrch. Väčšie diely vložíme do muffinovej formy, naplníme 60–65 g mäsom. Okraje potrieme vajíčkom, prikryjeme vrchným dielom a spojíme. Do vrchu spravíme otvor, potrieme vajíčkom a pečieme 40–50 minút do zlatohneda.
Po upečení do koláčikov cez otvor vlejeme kurací vývar s rozpustenou želatínou a necháme stuhnúť.
Rýchle piccalilli: Ocot, cukor a horčičné semienka varíme 5 minút. Kurkumu, škrob a horčicový prášok premiešame so zvyškom octu na pastu, ktorú varíme ešte 2 minúty. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme odstáť.
Krémový likér s kardamónom: Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme 30–60 sekúnd do hladka. Nalejeme do čistej sterilizovanej fľaše. Skladujeme v chladničke, kde vydrží až 2 mesiace.
Domáca čokoládová omáčka: V hrnci spojíme vodu, cukor, kakao a soľ, a pomaly varíme. Po dovarení pridáme vanilku a následne Cointreau. Omáčku prelejeme do sterilizovaných pohárov a skladujeme v chladničke.
Tmavá čokoláda s morskou soľou, pistáciami a malinami: ¾ čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke na 46–48 °C. Zložíme z tepla, pridáme zvyšnú čokoládu a miešame kým teplota klesne na 28 °C. Potom opäť mierne ohrejeme na 31–32 °C. Čokoládu nalejeme do formy, posypeme morskou soľou, necháme mierne stuhnúť a ozdobíme pistáciami a sušenými malinami.
Tmavá čokoláda s morskou soľou, pistáciami a sušenými malinami
200 g tmavej čokolády
1 čajová lyžička morskej soli
1 PL pistácií
1 PL sušených malín
Mini bravčové koláčiky: Vodu privedieme do varu a rozpustíme v nej maslo a bravčovú masť. Horúcu zmes nalejeme na múku so soľou a premiešame. Po krátkom vychladnutí cesto zabalíme a odložíme bokom.
Mleté mäso zmiešame s korením, soľou, cukrom, cesnakom a bylinkami. Rúru predhrejeme na 180 °C s ventilátorom. Cesto rozvaľkáme na 3 mm, vykrojíme diely: 11 cm x 6 cm na spodok a 8–9 cm x 6 cm na vrch. Väčšie diely vložíme do muffinovej formy, naplníme 60–65 g mäsom. Okraje potrieme vajíčkom, prikryjeme vrchným dielom a spojíme. Do vrchu spravíme otvor, potrieme vajíčkom a pečieme 40–50 minút do zlatohneda.
Po upečení do koláčikov cez otvor vlejeme kurací vývar s rozpustenou želatínou a necháme stuhnúť.
Rýchle piccalilli: Ocot, cukor a horčičné semienka varíme 5 minút. Kurkumu, škrob a horčicový prášok premiešame so zvyškom octu na pastu, ktorú varíme ešte 2 minúty. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme odstáť.
Krémový likér s kardamónom: Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme 30–60 sekúnd do hladka. Nalejeme do čistej sterilizovanej fľaše. Skladujeme v chladničke, kde vydrží až 2 mesiace.
Domáca čokoládová omáčka: V hrnci spojíme vodu, cukor, kakao a soľ, a pomaly varíme. Po dovarení pridáme vanilku a následne Cointreau. Omáčku prelejeme do sterilizovaných pohárov a skladujeme v chladničke.
Tmavá čokoláda s morskou soľou, pistáciami a malinami: ¾ čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke na 46–48 °C. Zložíme z tepla, pridáme zvyšnú čokoládu a miešame kým teplota klesne na 28 °C. Potom opäť mierne ohrejeme na 31–32 °C. Čokoládu nalejeme do formy, posypeme morskou soľou, necháme mierne stuhnúť a ozdobíme pistáciami a sušenými malinami.