Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Brownie korpus
  • 550 g masla
  • 192 g čokolády (tmavej alebo mliečnej)
  • 500 g kryštálového cukru
  • 333 g hnedého cukru
  • 12 vajíčok
  • 2 ČL vanilkovej pasty
  • 213 g múky
  • 166 g kakaa
  • 1½ ČL soli
Hroznový vklad
  • 500 g červeného hrozna (bez jadierok)
  • 1 citrón
  • 50 g kryštálového cukru
  • 5 g pektínu
  • 6 plátkov želatíny
Krém z arašidového masla
  • 562,5 g práškového cukru
  • 367,5 g jemného arašidového masla
  • 339 g masla
  • 1½ ČL vanilkovej pasty
  • 1 ČL soli
  • 3 PL mlieka
Karamelizované arašidy
  • 140 g neslaných arašidov
  • 100 g kryštálového cukru
  • 37,5 ml vody
  • morská soľ podľa chuti
Čokoládová ganache
  • 500 g mliečnej čokolády
  • 500 g masla
Velvet sprej
  • 150 g kakaového masla
  • 150 g mliečnej čokolády
  • tmavomodrá farba
Čoko poleva
  • 450 g bielej čokolády
  • 30 g kakaového masla
  • 60 g slnečnicového oleja
  • jedlé farby na čokoládu
Na zdobenie
  • 500 g fondánu na modelovanie
  • fondánové farby
  • svetielka

Postup

  1. Brownie korpus: Rúru predhrejeme na 175 °C a formy vystelieme papierom na pečenie (5 × 20 cm). Čokoládu a maslo rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnke a necháme vychladnúť. Múku, kakao a soľ zmiešame v miske. Vajcia, cukor a vanilku šľaháme nad parou, kým sa cukor nerozpustí a zmes nezosvetlie (cca 10 minút). Potom pomaly prilievame rozpustenú čokoládu s maslom a nakoniec zapracujeme suché suroviny. Pečieme 30–35 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
  2. Hroznový vklad: Hrozno varíme asi 5 minút, potom ho popučíme a varíme ešte 10 minút. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme citrónovú šťavu, cukor s pektínom a varíme 2–3 minúty. Želatínu necháme napučať vo vode, primiešame do horúcej zmesi, nalejeme do foriem a zamrazíme.
  3. Krém z arašidového masla: Maslo, arašidové maslo, cukor, vanilku a soľ vyšľaháme do hladkého krému. Pomaly pridáme mlieko a premiešame.
  4. Karamelizované arašidy: Arašidy s cukrom a vodou varíme na panvici, kým sa obalia karamelom a získajú zlatistú farbu. Dochutíme morskou soľou.
  5. Ganache: Maslo a čokoládu rozpustíme spolu a premiešame dohladka. Použijeme na potretie torty pred chladením.
  6. Velvet sprej: Kakaové maslo a čokoládu rozpustíme na 40 °C, pridáme farbu a nalejeme do striekacej pištole. Nastriekame na vychladenú tortu, aby vznikol zamatový efekt.
  7. Čoko poleva: Všetky suroviny roztopíme nad parou na cca 30 °C. Zafarbíme jedlými farbami podľa želania a použijeme na cake popsy.
  8. Skladanie torty: Korpusy striedavo plníme krémom, hroznovým vkladom a karamelizovanými arašidmi (celkom 4 vrstvy). Nakoniec potrieme ganache a dáme vychladiť. Po stuhnutí nastriekame velvet sprej. Z odrezkov pripravíme cake popsy ako planéty, ktoré dozdobíme čoko polevou. Tortu ozdobíme fondánovou postavičkou chlapca v kostýme raka, planétami a svetielkami v tvare súhvezdia.
Brownie korpus
  • 550 g masla
  • 192 g čokolády (tmavej alebo mliečnej)
  • 500 g kryštálového cukru
  • 333 g hnedého cukru
  • 12 vajíčok
  • 2 ČL vanilkovej pasty
  • 213 g múky
  • 166 g kakaa
  • 1½ ČL soli
Hroznový vklad
  • 500 g červeného hrozna (bez jadierok)
  • 1 citrón
  • 50 g kryštálového cukru
  • 5 g pektínu
  • 6 plátkov želatíny
Krém z arašidového masla
  • 562,5 g práškového cukru
  • 367,5 g jemného arašidového masla
  • 339 g masla
  • 1½ ČL vanilkovej pasty
  • 1 ČL soli
  • 3 PL mlieka
Karamelizované arašidy
  • 140 g neslaných arašidov
  • 100 g kryštálového cukru
  • 37,5 ml vody
  • morská soľ podľa chuti
Čokoládová ganache
  • 500 g mliečnej čokolády
  • 500 g masla
Velvet sprej
  • 150 g kakaového masla
  • 150 g mliečnej čokolády
  • tmavomodrá farba
Čoko poleva
  • 450 g bielej čokolády
  • 30 g kakaového masla
  • 60 g slnečnicového oleja
  • jedlé farby na čokoládu
Na zdobenie
  • 500 g fondánu na modelovanie
  • fondánové farby
  • svetielka
  1. Brownie korpus: Rúru predhrejeme na 175 °C a formy vystelieme papierom na pečenie (5 × 20 cm). Čokoládu a maslo rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnke a necháme vychladnúť. Múku, kakao a soľ zmiešame v miske. Vajcia, cukor a vanilku šľaháme nad parou, kým sa cukor nerozpustí a zmes nezosvetlie (cca 10 minút). Potom pomaly prilievame rozpustenú čokoládu s maslom a nakoniec zapracujeme suché suroviny. Pečieme 30–35 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
  2. Hroznový vklad: Hrozno varíme asi 5 minút, potom ho popučíme a varíme ešte 10 minút. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme citrónovú šťavu, cukor s pektínom a varíme 2–3 minúty. Želatínu necháme napučať vo vode, primiešame do horúcej zmesi, nalejeme do foriem a zamrazíme.
  3. Krém z arašidového masla: Maslo, arašidové maslo, cukor, vanilku a soľ vyšľaháme do hladkého krému. Pomaly pridáme mlieko a premiešame.
  4. Karamelizované arašidy: Arašidy s cukrom a vodou varíme na panvici, kým sa obalia karamelom a získajú zlatistú farbu. Dochutíme morskou soľou.
  5. Ganache: Maslo a čokoládu rozpustíme spolu a premiešame dohladka. Použijeme na potretie torty pred chladením.
  6. Velvet sprej: Kakaové maslo a čokoládu rozpustíme na 40 °C, pridáme farbu a nalejeme do striekacej pištole. Nastriekame na vychladenú tortu, aby vznikol zamatový efekt.
  7. Čoko poleva: Všetky suroviny roztopíme nad parou na cca 30 °C. Zafarbíme jedlými farbami podľa želania a použijeme na cake popsy.
  8. Skladanie torty: Korpusy striedavo plníme krémom, hroznovým vkladom a karamelizovanými arašidmi (celkom 4 vrstvy). Nakoniec potrieme ganache a dáme vychladiť. Po stuhnutí nastriekame velvet sprej. Z odrezkov pripravíme cake popsy ako planéty, ktoré dozdobíme čoko polevou. Tortu ozdobíme fondánovou postavičkou chlapca v kostýme raka, planétami a svetielkami v tvare súhvezdia.