Povýšiť "študentské" jedlo - cestoviny na vyšší gurmánsky level je ľahké. Stačí zopár surovín, správne zvolené kombinácie chutí a lahodné jedlo je na svete.
Pamätáte sa ešte na kulinársku šou Pravidlá mojej ženy? Priniesla niekoľko inšpirácií na chutné a jednoduché jedlá. Jedným z nich bol aj recept na rýchle cestoviny, ktorým nepohrdol ani michelinský kuchár Peter Duranský.
Hotové sa sú za necelú polhodinku a pochutí si celá rodina.
Recept na rigatoni so špenátom a pestom so sušených paradajok

Pripravte si tieto suroviny:
- 400 g cestovín rigatoni
- 100 g baby špenátu
- 250 g mozzarelly
- 200 ml olivového oleja
- 80 g solených arašidov
- 50 g parmezánu
- 100 g petržlenovej vňate
- 200 g sušených paradajok v oleji
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne mleté korenie
- voda na varenie cestovín
STVR online
Postup:
- Do väčšieho hrnca dáme 1,5-2 litre vody, necháme zovrieť, pridáme soľ a olivový olej. Voda na cestoviny musí byť presolená. Po zovretí pridáme cestoviny a varíme približne 10-12 minút. Cestoviny scedíme, keď sú uvarené al dente (nie úplne mäkké) a pokvapkáme ich olivovým olejom. Vodu z cestovín si odložíme.
- Mozzarelu nakrájame na menšie kocky. Parmezán najemno nastrúhame.
- Do mixéra dáme olivový olej, sušené paradajky, petržlenovú vňať bez stopky, slané arašidy, cesnak, nastrúhaný parmezán, soľ, korenie a všetko spolu dôkladne dohladka zmixujeme.
- Toto pesto vysypeme na panvicu, pridáme trochu vody z cestovín, zahrejeme, aby sa zmes spojila a zmiešame s cestovinami. Ak je zmes ešte hustá, môžeme pridať ďalšiu vodu.
- Zmiešame, dochutíme soľou, korením a na záver pridáme nakrájané kúsky mozzarelly.
- Na tanieri servírujeme s lístkami baby špenátu.
Ak chcete vidieť viac kuchárskych inšpirácií, sledujte napríklad šou Veľkou lyžicou každú nedeľu o 18:20 na Jednotke, alebo skúste pohľadať v našom televíznom archíve. Všetky odvysielané časti z relácie Pravidlá mojej ženy nájdete práve tam.