Čakáte návštevu, chystáte silvestrovskú oslavu alebo ste len dostali chuť na niečo chutné, rýchle a jednoduché?
Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa na svojom Instagrame podelila o recept na plnené datle, s ktorými zahviezdite aj vy. Potrebujete iba zopár surovín a 5 minút času.
Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku
Budete potrebovať:
- sušené datle alebo slivky
- obľúbený (slaný) syr
- orechy
- šunka alebo slaninka
- podľa chuti aj bylinky
Ako na to?
Datle naplňte syrom – ideálne slaným, aby doplnil sladkú chuť datlí, vložte do nich orech a celé ich obaľte v šunke alebo slaninke.
Poukladajte ich na plech a pečte pri teplote 180 °C približne 15–20 minút, v závislosti od veľkosti datlí.
STVR online
Pred pečením môžete na plech pridať aj bylinky pre lepšiu chuť.
25 50 75 90