Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

RECEPT: Táto rýchla silvestrovská pochúťka nesmie chýbať na stole Petry Tóthovej

Pripravte si túto jednoduchú sviatočnú špecialitu.

RECEPT: Táto rýchla silvestrovská pochúťka nesmie chýbať na stole Petry Tóthovej

Čakáte návštevu, chystáte silvestrovskú oslavu alebo ste len dostali chuť na niečo chutné, rýchle a jednoduché?

Porotkyňa zo šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová sa na svojom Instagrame podelila o recept na plnené datle, s ktorými zahviezdite aj vy. Potrebujete iba zopár surovín a 5 minút času.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

Budete potrebovať:

  • sušené datle alebo slivky
  • obľúbený (slaný) syr
  • orechy
  • šunka alebo slaninka
  • podľa chuti aj bylinky

Ako na to?

Datle naplňte syrom – ideálne slaným, aby doplnil sladkú chuť datlí, vložte do nich orech a celé ich obaľte v šunke alebo slaninke.

Poukladajte ich na plech a pečte pri teplote 180 °C približne 15–20 minút, v závislosti od veľkosti datlí.

Pred pečením môžete na plech pridať aj bylinky pre lepšiu chuť.

25 50 75 90