Máme za sebou michelinské kolo. Naše semifinalistky sa premenili na cukrárky hodné michelinskej hviezdy.
Každá výzva bola na úrovni vysokého cukrárstva a náročnosť sa dramaticky zvyšovala. Jožka s Petrou nastavili latku naozaj vysoko.
Komu sa podarilo prebojovať do vysnívaného finále už vieme. Ako teda skončila tá najťažšia technická výzva v histórii Pečie celé Slovensko?
Výzvy semifinále
- Osobná výzva: Petit-four (120 min)
Minútové umenie vo forme drobných dezertov. Súťažiace museli predviesť technicky čisté kúsky, ktoré by pokojne mohli servírovať v prémiovej cukrárni.
- Kreatívna výzva: Umenie na tanieri (240 min)
Luxusná úloha semifinále bol tanierový dezert, ktorý mal vyzerať ako umelecké dielo. Tu na plnej čiare zvíťazila Viki, ktorej dielo bolo nádherné a rovnako chutné.
- Technická výzva: Soufflé (90 min)
Táto výzva ani náhodou nevyšla tak, ako si súťažiace priali. Súťažiace nesmeli začať piecť naraz, ale postupne.
Ako má vyzerať soufflé? Keď sa vyberie z rúry po dopečení, začne klesať. Chladne a prepadáva sa.
„Je to technologicky veľmi náročný dezert. Je to najmä o teplote v rúre. Ideme na nižšiu teplotu na začiatku, aby sa stabilizovalo vnútro a potom ju pridáme, aby krásne narástlo. Kľúčová je teplota,“ povedali porotkyne.
Viki mala soufflé nedopečené a šľahačku prešľahanú. Podľa porotkýň by to nemohla podávať.
Gabika mala na okrajoch soufflé dopečené, ale chýbalo mu trochu viac času. Šľahačka bola v poriadku.
Lenka mala soufflé dobré, možno by chcelo ešte málinko dopiecť. Šľahačku mala výbornú.
Kráľovnou soufflé sa stala Janka, ktorá ho mala dokonalé. Vo finále sa na vás teda tešia Viki, Janka a Lenka. Ktorej prajete víťazstvo?
