Jedenáste kolo obľúbenej šou Pečie celé Slovensko posúva latku poriadne vysoko. Témou semifinále je totiž cukrárstvo na úrovni Michelinskej hviezdy.
A to znamená jediné: precíznosť, eleganciu, technickú virtuozitu a bezchybnú chuť.
V hre zostávajú posledné štyri semifinalistky – Janka, Lenka, Gabika a Viki, ktoré už niekoľkokrát dokázali, že sa vedia popasovať s extrémnymi výzvami.
Tentoraz však pôjde o detaily, pri ktorých bude rozhodovať každý milimeter aj každá sekunda.
Aké výzvy prinesie jedenáste kolo?
- Osobná výzva: Petit-four (120 min)
Minútové umenie vo forme drobných dezertov. Súťažiace musia predviesť technicky čisté kúsky, ktoré by pokojne mohli servírovať v prémiovej cukrárni.
Tu sa naplno ukáže ich zmysel pre estetiku aj presnosť.
- Kreatívna výzva: Umenie na tanieri (240 min)
Luxusná úloha semifinále – tanierový dezert, ktorý má vyzerať ako umelecké dielo. Štyri hodiny intenzívnej práce, skladania textúr, farieb a chutí.
Porota bude očakávať harmóniu a originalitu na úrovni.
- Technická výzva: Prekvapenie (90 min)
Ako vždy tajomná úloha, ktorú odhalia až priamo v stane. Bude to klasický francúzsky dezert? Moderná technika? Alebo úplne niečo nečakané?
Semifinále rozhodne o tom, ktoré tri cukrárky postúpia do posledného kola a zabojujú o titul Majster pekár.
Sledujte v nedeľu 14. decembra o 20.30 na Jednotke.
25 50 75 90
