Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Je tu semifinále. Súťažiace čaká cukrárstvo hodné Michelinskej hviezdy

Už túto nedeľu 14. decembra budú v stane rozvoniavať luxusné dezerty.

Je tu semifinále. Súťažiace čaká cukrárstvo hodné Michelinskej hviezdy Zdroj: STVR

Jedenáste kolo obľúbenej šou Pečie celé Slovensko posúva latku poriadne vysoko. Témou semifinále je totiž cukrárstvo na úrovni Michelinskej hviezdy.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A to znamená jediné: precíznosť, eleganciu, technickú virtuozitu a bezchybnú chuť.

V hre zostávajú posledné štyri semifinalistky – Janka, Lenka, Gabika a Viki, ktoré už niekoľkokrát dokázali, že sa vedia popasovať s extrémnymi výzvami.

Jedenáste-michelinské-kolo-pečie-celé-slovensko Zdroj: STVR

Tentoraz však pôjde o detaily, pri ktorých bude rozhodovať každý milimeter aj každá sekunda.

Aké výzvy prinesie jedenáste kolo?

  • Osobná výzva: Petit-four (120 min)

Minútové umenie vo forme drobných dezertov. Súťažiace musia predviesť technicky čisté kúsky, ktoré by pokojne mohli servírovať v prémiovej cukrárni.

Tu sa naplno ukáže ich zmysel pre estetiku aj presnosť.

Jedenáste-michelinské-kolo-pečie-celé-slovensko Zdroj: STVR

  • Kreatívna výzva: Umenie na tanieri (240 min)

Luxusná úloha semifinále – tanierový dezert, ktorý má vyzerať ako umelecké dielo. Štyri hodiny intenzívnej práce, skladania textúr, farieb a chutí.

Porota bude očakávať harmóniu a originalitu na úrovni.

  • Technická výzva: Prekvapenie (90 min)

Ako vždy tajomná úloha, ktorú odhalia až priamo v stane. Bude to klasický francúzsky dezert? Moderná technika? Alebo úplne niečo nečakané?

Jedenáste-michelinské-kolo-pečie-celé-slovensko Zdroj: STVR

Semifinále rozhodne o tom, ktoré tri cukrárky postúpia do posledného kola a zabojujú o titul Majster pekár.

Pečie celé Slovensko

Aktuálne informácie zo zákulisia, zoznam súťažiacich a receptov a archívne epizódy šou nájdete na webe.

Sledujte v nedeľu 14. decembra o 20.30 na Jednotke.

25 50 75 90