Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

RECEPT: Takto sa robí pravá dubajská čokoláda

Pripravte si virálnu sladkosť podľa receptu Petry Tóthovej.

RECEPT: Takto sa robí pravá dubajská čokoláda

Chrumkavá pochúťka s pistáciovou plnkou pred niekoľkými mesiacmi ovládla internet. Vďaka originálnemu receptu Petry Tóthovej z Pečie celé Slovensko si ju teraz môžete pripraviť aj doma.

pečie.jpg

Budete potrebovať:

Kataifi

  • 50 ml hladkej múky
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 7,5 ml oleja
  • 1/8 ČL soli
  • 100 ml vody
  • 1 ČL masla

Čokoláda

  • 250 g horkej čokolády 70%
  • 1 % lyofilizovaného kakaového masla

Plnka

  • 80 g zelených ošúpaných nesolených pistácií
  • 5 g sezamových semienok
  • 12,5 g sušeného mlieka
  • 30 g krupicového cukru
  • 40 ml oleja z hroznových jadierok

Dokončenie

  • 2,5 g zlatého prachu
  • 10 g kakaového masla

Ako na to?

Kataifi

Múku vymiešajte so škrobom a soľou. Pridajte olej a vodu a vypracujte hladké cesto. Prelejte ho cez sitko a nechajte 15 minút odstáť.

Cesto naplňte do cukrárskeho vrecka s veľmi malým otvorom a striekajte tenké pásiky na rozpálenú panvicu. Pečte na vysokom ohni dozlatista. Hotové pásiky následne zľahka orestujte na masle.

Čokoláda

Čokoládu temperujte: najprv ju zohrejte na 40–45 °C, potom ochlaďte na 34–35 °C, pridajte kakaové maslo a dôkladne premiešajte.

Následne ochlaďte na 31–32 °C. Takto pripravenú čokoládu vlejte do formy a nechajte zatuhnúť v chladničke.

Plnka

Pistácie a sezam opečte na panvici a rozmixujte nožovým mixérom. Pridajte cukor, sušené mlieko a postupne aj olej. Mixujte, až kým nevznikne hladká pasta.

Dokončenie

Zmiešajte 75 g kataifi s pripravenou plnkou a touto zmesou naplňte formu. Uzavrite ju temperovanou čokoládou a uložte zachladiť.

Pečie celé Slovensko

Aktuálne informácie zo zákulisia, zoznam súťažiacich a receptov a archívne epizódy šou nájdete na webe.

Kakaové maslo roztopte a zmiešajte so zlatým prachom. Po vyklopení hotovú čokoládu pofŕkajte zlatým kakaovým maslom.

25 50 75 90