Chrumkavá pochúťka s pistáciovou plnkou pred niekoľkými mesiacmi ovládla internet. Vďaka originálnemu receptu Petry Tóthovej z Pečie celé Slovensko si ju teraz môžete pripraviť aj doma.
Budete potrebovať:
Kataifi
- 50 ml hladkej múky
- 40 g kukuričného škrobu
- 7,5 ml oleja
- 1/8 ČL soli
- 100 ml vody
- 1 ČL masla
Čokoláda
- 250 g horkej čokolády 70%
- 1 % lyofilizovaného kakaového masla
Plnka
- 80 g zelených ošúpaných nesolených pistácií
- 5 g sezamových semienok
- 12,5 g sušeného mlieka
- 30 g krupicového cukru
- 40 ml oleja z hroznových jadierok
Dokončenie
- 2,5 g zlatého prachu
- 10 g kakaového masla
Ako na to?
Kataifi
Múku vymiešajte so škrobom a soľou. Pridajte olej a vodu a vypracujte hladké cesto. Prelejte ho cez sitko a nechajte 15 minút odstáť.
Cesto naplňte do cukrárskeho vrecka s veľmi malým otvorom a striekajte tenké pásiky na rozpálenú panvicu. Pečte na vysokom ohni dozlatista. Hotové pásiky následne zľahka orestujte na masle.
Čokoláda
Čokoládu temperujte: najprv ju zohrejte na 40–45 °C, potom ochlaďte na 34–35 °C, pridajte kakaové maslo a dôkladne premiešajte.
Následne ochlaďte na 31–32 °C. Takto pripravenú čokoládu vlejte do formy a nechajte zatuhnúť v chladničke.
Plnka
Pistácie a sezam opečte na panvici a rozmixujte nožovým mixérom. Pridajte cukor, sušené mlieko a postupne aj olej. Mixujte, až kým nevznikne hladká pasta.
Dokončenie
Zmiešajte 75 g kataifi s pripravenou plnkou a touto zmesou naplňte formu. Uzavrite ju temperovanou čokoládou a uložte zachladiť.
Kakaové maslo roztopte a zmiešajte so zlatým prachom. Po vyklopení hotovú čokoládu pofŕkajte zlatým kakaovým maslom.
25 50 75 90
