Obľúbená pekárska šou Pečie celé Slovensko vstupuje do svojho piateho kola. Tentoraz bude všetko rozvoniavať, žiariť a kvitnúť.
Po rakúskych štrúdľach a lineckých tortách sa súťažiaci prenesú do sveta fantázie, kde sa spája precíznosť cukrárskeho remesla s jemnosťou a krásou kvetov.
Kvety na tanieri aj v srdciach
Kvetinové kolo bude pastvou nielen pre oči, ale aj pre chuťové poháriky. Pekárky a pekári musia ukázať, že krása a chuť môžu kráčať ruka v ruke.
Kvety sa objavia v krémoch, polevách aj v jemných dekoráciách z fondánu či maslového krému. Každý detail rozhodne. Od farby lupeňov až po dokonalú súhru chutí.
Výzvy piateho kola
- Osobná výzva: Cupcaková kytica (120 minút)
- Kreatívna výzva: Kvetová torta (240 minút)
- Technická výzva: Prekvapenie (120 minút)
Sladké tipy súťažiacich
Aj keď kvety v cukrárstve vyzerajú nádherne, ich použitie si vyžaduje skúsenosť a opatrnosť. Súťažiaci prezradili svoje triky.
„Práca so živými kvetmi je trošku komplikovanejšia ako s fondánovými. Treba si zistiť, či môžu prísť do styku s potravinou, lebo niektoré sú toxické. Ak ich aj tak použijete, treba ich ošetriť napríklad obkrútiť floristickou páskou,“ radí Stanka.
„Ďalší tip je použiť slamky. Pichnete kvetinku do slamky a slamku do torty. Je to jednoduché a bezpečné,“ poradila Simi.
„Existujú aj špeciálne násadky, ktoré sa vkladajú priamo do torty. Vyzerá to čisto a profesionálne,“ hovorí Zuzka a zaklincovala to vtipne Viki. „Dávajte pozor, aby to nebola prvá aj posledná vaša kvetina“.
Sledujte piate kvetinové kolo v nedeľu 2. novembra o 20.30 na Jednotke.
25 50 75 90
