Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Je to o preferencií chutí, moje chute porotkyniam nesadli. Povedala Gabi po vyradení

Výhra bola pre ňu už len to, že sa dostala medzi finalistov.

Je to o preferencií chutí, moje chute porotkyniam nesadli. Povedala Gabi po vyradení Zdroj: STVR
„Pre mňa to nie je prehra. Už len to, že sme sa tu dostali, je výhra,“ povedala po vypadnutí

Štvrté rakúske kolo obľúbenej šou Pečie celé Slovensko bolo plné klasických receptov, precíznych techník a sladkej nostalgie.

Čo sa dočítate v článku

  • Reakcia Gabi na rozhodnutie poroty
  • Ako berie svoj odchod
  • Čo jej súťaž dala

Pekári sa museli popasovať s legendárnou štrúdľou, tradičnou lineckou tortou a s technickou výzvou v podobe kaiserky s leberkäse.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj keď atmosféra v stane bola tentoraz mimoriadne sústredená, nechýbal humor, súdržnosť a vôňa čerstvo upečeného cesta. Na konci dielu však musela kuchyňu opustiť sympatická Gabi.

Rozlúčka bez sĺz, ale s pokorou

„Očakávala som to po osobnej aj technickej výzve. Pre mňa to nie je prehra. Už len to, že sme sa tu dostali, je výhra,“ povedala Gabi po tom, ako zaznelo jej meno. Napriek napätiu a emóciám pôsobila pokojne a vyrovnane.

Rakúske kolo preverilo presnosť i chuťové kombinácie, a práve tie sa jej stali osudnými. „Moje chute boli viac na extrémnej strane, čo sa týka kyslosti. To porotkyne veľmi neočarilo. Nepodarila sa mi ani technická výzva,“ priznala úprimne.

Pečie-celé-Slovensko-rakúske-štvrté-kolo Zdroj: STVR

Podľa Gabi sa o jej vypadnutí nerozhodovalo medzi zlým a dobrým koláčom, ale medzi rozdielnymi chuťovými preferenciami.

„Linzer torta bola upečená, cesto krehké, ale vklad nebol podľa gusta porotkýň. Štrúdľa bola tiež dobrá, len zasa vklad nesadol ich chuti. Je to osobná preferencia,“ dodáva s úsmevom.

Pečie-celé-Slovensko-rakúske-štvrté-kolo Zdroj: STVR

Výtvory Gabi boli vždy nápadité, často s prekvapivými chuťovými kombináciami. V kuchyni pôsobila pokojne, no za každým jej koláčom bolo cítiť silnú emóciu a srdce.

„Pečenie je pre mňa radosť aj oddych. Rada skúšam nové chute a experimentujem,“ prezradila už na začiatku súťaže. A práve odvaha experimentovať ju robila výnimočnou.

Priateľstvá a skúsenosti

Napriek tomu, že jej cesta v šou sa skončila, Gabi berie svoje účinkovanie ako veľký dar.

„Odnášam si novú životnú skúsenosť, priateľstvo a rozšírenie obzorov. Naučila som sa viac o sebe aj o tom, čo všetko dokážem, keď mám odvahu skúsiť niečo nové,“ uzatvára s vďačnosťou.

Pečie celé Slovensko

Aktuálne informácie zo zákulisia, zoznam súťažiacich a receptov a archívne epizódy šou nájdete na webe.

Každý vyradený súťažiaci pripravuje od pondelka do piatka pre Rádio Regina originálny recept, ktorý si môžete pozrieť na stránkach jednotlivých Regín alebo vypočuť priamo vo vysielaní.

25 50 75 90