Štvrté rakúske kolo obľúbenej šou Pečie celé Slovensko bolo plné klasických receptov, precíznych techník a sladkej nostalgie.
Čo sa dočítate v článku
- Reakcia Gabi na rozhodnutie poroty
- Ako berie svoj odchod
- Čo jej súťaž dala
Pekári sa museli popasovať s legendárnou štrúdľou, tradičnou lineckou tortou a s technickou výzvou v podobe kaiserky s leberkäse.
Aj keď atmosféra v stane bola tentoraz mimoriadne sústredená, nechýbal humor, súdržnosť a vôňa čerstvo upečeného cesta. Na konci dielu však musela kuchyňu opustiť sympatická Gabi.
Rozlúčka bez sĺz, ale s pokorou
„Očakávala som to po osobnej aj technickej výzve. Pre mňa to nie je prehra. Už len to, že sme sa tu dostali, je výhra,“ povedala Gabi po tom, ako zaznelo jej meno. Napriek napätiu a emóciám pôsobila pokojne a vyrovnane.
Rakúske kolo preverilo presnosť i chuťové kombinácie, a práve tie sa jej stali osudnými. „Moje chute boli viac na extrémnej strane, čo sa týka kyslosti. To porotkyne veľmi neočarilo. Nepodarila sa mi ani technická výzva,“ priznala úprimne.
Podľa Gabi sa o jej vypadnutí nerozhodovalo medzi zlým a dobrým koláčom, ale medzi rozdielnymi chuťovými preferenciami.
„Linzer torta bola upečená, cesto krehké, ale vklad nebol podľa gusta porotkýň. Štrúdľa bola tiež dobrá, len zasa vklad nesadol ich chuti. Je to osobná preferencia,“ dodáva s úsmevom.
Výtvory Gabi boli vždy nápadité, často s prekvapivými chuťovými kombináciami. V kuchyni pôsobila pokojne, no za každým jej koláčom bolo cítiť silnú emóciu a srdce.
„Pečenie je pre mňa radosť aj oddych. Rada skúšam nové chute a experimentujem,“ prezradila už na začiatku súťaže. A práve odvaha experimentovať ju robila výnimočnou.
Priateľstvá a skúsenosti
Napriek tomu, že jej cesta v šou sa skončila, Gabi berie svoje účinkovanie ako veľký dar.
„Odnášam si novú životnú skúsenosť, priateľstvo a rozšírenie obzorov. Naučila som sa viac o sebe aj o tom, čo všetko dokážem, keď mám odvahu skúsiť niečo nové,“ uzatvára s vďačnosťou.
Každý vyradený súťažiaci pripravuje od pondelka do piatka pre Rádio Regina originálny recept, ktorý si môžete pozrieť na stránkach jednotlivých Regín alebo vypočuť priamo vo vysielaní.
25 50 75 90
