Súťažiacich čaká poriadna dávka klasiky, precíznosti a sladkej nostalgie. Všetko sa bude niesť v znamení tradičných receptov našich západných susedov, ktorí sú majstrami vo vytváraní dokonalých dezertov.
Tentoraz sa budú musieť pekári popasovať s typickými sladkosťami, ktoré pozná snáď každý milovník stredoeurópskej kuchyne.
Výzvy rakúskeho kola
- Osobná výzva: legendárna štrúdľa (120 minút)
- Kreatívna výzva: linecká torta (150 minút) – s priestorom pre vlastnú invenciu
- Technická výzva: prekvapenie, ktoré preverí presnosť, chuť aj nervy
Rakúska cukrárska tradícia je známa svojou dôkladnosťou, eleganciou a dôrazom na detail. A práve to bude od pekárov vyžadovať aj toto kolo.
Súťažiaci Vladi má k Rakúsku osobný vzťah. „K Rakúsku mám bližší vzťah, keďže mi tam žije už 20 rokov sestra,“ povedal.
Ako šéfkuchár pracuje vo Švajčiarsku a cez Rakúsko pravidelne prechádza. „Mne bolo rakúske kolo viac-menej známe. Myslel som si, že budeme robiť určite nejakú štrúdľu alebo Sisi linzen tortu. Myslím, že sa nám to podarilo veľmi dobre,“ pochválil sa.
Stanka chodí do Rakúska lyžovať a miluje Alpy. Rakúske kolo sa jej veľmi páčilo a hovorí, že sa ho rozhodne oplatí pozerať.
„Myslím si, že prekvapíme divákov, že sa im táto časť bude páčiť a vezmú si veľa inšpirácií. Každý jeden má inú príchuť a prekvapenie. Bude to akčné, zaujímavé a bude veľa zábavy,“ dodala.
Sledujte Pečie celé Slovensko v nedeľu 26. októbra o 20.30 na Jednotke.
25 50 75 90
