Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Rakúske kolo inšpiruje aj zabaví. Myslím, že prekvapíme divákov, hovorí Stanka

Štvrté kolo prinesie precíznosť, eleganciu aj sladkú nostalgiu.

Rakúske kolo inšpiruje aj zabaví. Myslím, že prekvapíme divákov, hovorí Stanka Zdroj: STVR

Súťažiacich čaká poriadna dávka klasiky, precíznosti a sladkej nostalgie. Všetko sa bude niesť v znamení tradičných receptov našich západných susedov, ktorí sú majstrami vo vytváraní dokonalých dezertov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tentoraz sa budú musieť pekári popasovať s typickými sladkosťami, ktoré pozná snáď každý milovník stredoeurópskej kuchyne.

Výzvy rakúskeho kola

  • Osobná výzva: legendárna štrúdľa (120 minút)

  • Kreatívna výzva: linecká torta (150 minút) – s priestorom pre vlastnú invenciu

  • Technická výzva: prekvapenie, ktoré preverí presnosť, chuť aj nervy

Rakúska cukrárska tradícia je známa svojou dôkladnosťou, eleganciou a dôrazom na detail. A práve to bude od pekárov vyžadovať aj toto kolo.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Súťažiaci Vladi má k Rakúsku osobný vzťah. „K Rakúsku mám bližší vzťah, keďže mi tam žije už 20 rokov sestra,“ povedal.

Ako šéfkuchár pracuje vo Švajčiarsku a cez Rakúsko pravidelne prechádza. „Mne bolo rakúske kolo viac-menej známe. Myslel som si, že budeme robiť určite nejakú štrúdľu alebo Sisi linzen tortu. Myslím, že sa nám to podarilo veľmi dobre,“ pochválil sa.

Pečie-celé-Slovensko-rakúske-štvrté-kolo Zdroj: STVR

Stanka chodí do Rakúska lyžovať a miluje Alpy. Rakúske kolo sa jej veľmi páčilo a hovorí, že sa ho rozhodne oplatí pozerať.

„Myslím si, že prekvapíme divákov, že sa im táto časť bude páčiť a vezmú si veľa inšpirácií. Každý jeden má inú príchuť a prekvapenie. Bude to akčné, zaujímavé a bude veľa zábavy,“ dodala.

Pečie celé Slovensko

Aktuálne informácie zo zákulisia, zoznam súťažiacich a receptov a archívne epizódy šou nájdete na webe.

Sledujte Pečie celé Slovensko v nedeľu 26. októbra o 20.30 na Jednotke.

25 50 75 90