Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Vôňa štrúdle a lineckej torty. Viete aké kolo prichádza?

Po detsky hravom treťom kole prichádza do piatej série šou Pečie celé Slovensko nový tematický večer.

Vôňa štrúdle a lineckej torty. Viete aké kolo prichádza? Zdroj: STVR

Súťažiacich čaká poriadna dávka klasiky, precíznosti a sladkej nostalgie. Všetko sa bude niesť v znamení tradičných receptov našich západných susedov, ktorí sú majstrami vo vytváraní dokonalých dezertov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rakúske kolo plné tradície

Tentoraz sa budú musieť pekári popasovať s typickými sladkosťami, ktoré pozná snáď každý milovník stredoeurópskej kuchyne.

Výzvy rakúskeho kola

  • Osobná výzva: legendárna štrúdľa (120 minút)

  • Kreatívna výzva: linecká torta (150 minút) – s priestorom pre vlastnú invenciu

  • Technická výzva: prekvapenie, ktoré preverí presnosť, chuť aj nervy

Pečie-celé-Slovensko-rakúske-štvrté-kolo Zdroj: STVR

Rakúska cukrárska tradícia je známa svojou dôkladnosťou, eleganciou a dôrazom na detail. A práve to bude od pekárov vyžadovať aj toto kolo.

Rakúsko objavil cez satelit a kuchyňu

Moderátor Milan Junior Zimnýkoval má k Rakúsku špecifický vzťah. Nielen kulinársky, ale aj doslova osobný.

„Začal som cez satelit. Tam vznikla aj moja satelitná nemčina. Tretinu som sa niečo naučil, tretinu som si domyslel a tretinu nerozumiem,“ hovorí s úsmevom.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po páde železnej opony Rakúsko konečne navštívil. „Mohli sme si ísť nazbierať do záhradky zo zakázaného ovocia,“ dodáva s nadhľadom. Dnes ho Rakúsko priťahuje najmä lyžovaním a kuchyňou.

„Mám z nej najradšej tie babičkovské veci. Idem do reštaurácie, kde dávajú hovädzie mäso, omáčky, to presne varila babka. Alebo štrúdle, ktoré piekla babička,“ spomína Junior.

Pečie-celé-Slovensko-rakúske-štvrté-kolo Zdroj: STVR

Rakúske kolo sľubuje nielen technicky náročné výzvy, ale aj atmosféru, ktorá prenesie divákov do viedenských kaviarní plných vône jablkovej štrúdle, maslového cesta a vanilkovej polevy.

Kto zvládne precíznosť, tradíciu a chuťovú vyváženosť rakúskej cukrárskej školy najlepšie? A kto sa stane ďalšou pekárkou či pekárom týždňa?

Pečie celé Slovensko

Aktuálne informácie zo zákulisia, zoznam súťažiacich a receptov a archívne epizódy šou nájdete na webe.

Sledujte Pečie celé Slovensko v nedeľu 19. októbra o 20.30 na Jednotke.

25 50 75 90