Súťažiacich čaká poriadna dávka klasiky, precíznosti a sladkej nostalgie. Všetko sa bude niesť v znamení tradičných receptov našich západných susedov, ktorí sú majstrami vo vytváraní dokonalých dezertov.
Rakúske kolo plné tradície
Tentoraz sa budú musieť pekári popasovať s typickými sladkosťami, ktoré pozná snáď každý milovník stredoeurópskej kuchyne.
Výzvy rakúskeho kola
- Osobná výzva: legendárna štrúdľa (120 minút)
- Kreatívna výzva: linecká torta (150 minút) – s priestorom pre vlastnú invenciu
- Technická výzva: prekvapenie, ktoré preverí presnosť, chuť aj nervy
Rakúska cukrárska tradícia je známa svojou dôkladnosťou, eleganciou a dôrazom na detail. A práve to bude od pekárov vyžadovať aj toto kolo.
Rakúsko objavil cez satelit a kuchyňu
Moderátor Milan Junior Zimnýkoval má k Rakúsku špecifický vzťah. Nielen kulinársky, ale aj doslova osobný.
„Začal som cez satelit. Tam vznikla aj moja satelitná nemčina. Tretinu som sa niečo naučil, tretinu som si domyslel a tretinu nerozumiem,“ hovorí s úsmevom.
Po páde železnej opony Rakúsko konečne navštívil. „Mohli sme si ísť nazbierať do záhradky zo zakázaného ovocia,“ dodáva s nadhľadom. Dnes ho Rakúsko priťahuje najmä lyžovaním a kuchyňou.
„Mám z nej najradšej tie babičkovské veci. Idem do reštaurácie, kde dávajú hovädzie mäso, omáčky, to presne varila babka. Alebo štrúdle, ktoré piekla babička,“ spomína Junior.
Rakúske kolo sľubuje nielen technicky náročné výzvy, ale aj atmosféru, ktorá prenesie divákov do viedenských kaviarní plných vône jablkovej štrúdle, maslového cesta a vanilkovej polevy.
Kto zvládne precíznosť, tradíciu a chuťovú vyváženosť rakúskej cukrárskej školy najlepšie? A kto sa stane ďalšou pekárkou či pekárom týždňa?
Sledujte Pečie celé Slovensko v nedeľu 19. októbra o 20.30 na Jednotke.
25 50 75 90
