Až 35 súťažiacich sa zišlo v cukrárskej súťaži o najkrajšiu tortu Slovenska 2025.
Tešiť sa dá od prvého dojmu
V Púchove vyberali z nich tú s prívlastkom naj aj porotkyne zo známej šou Pečie celé Slovensko nielen podľa tvaru, ale aj chuti. Porotkyňa Jožka Zaukolcová bola od začiatku vzniku súťaže aj medzi organizátormi 13. ročníka 2025 v Púchove:
„Prvý dojem je veľmi dôležitý. To znamená, že na prvý dojem, keď vás zaujme torta, tak sa k nej postavíte, pozriete si ju a obzriete zo všetkých strán. Ak bude ešte aj taká chutná ako dobre vyzerá, tak sa máme na čo tešiť.“

Ako vtipne poznamenala reportérka Gabriela Stoklasová v Správach STVR:
Už príchod je polovica úspechu
„Za pol úspechu považujú súťažiaci už samotný príchod na súťaž, i prezentáciu svojich sladkých výrobkov. Cestu do Púchova zvládli totiž torty aj z Kysúc a Bratislavy.“
Súťažná torta musí vážiť minimálne tri kilá. A všetko na nej musí byť jedlé, aj všetky ozdobné detaily a ako podotkla jedna zo súťažiacich „sčasti aj stojan na tortu.“

Porotkyňa známa z Pečie celé Slovensko Petra Tóthová ukázala prezentáciu súťažných prác cukrárov a pekárov aj na svojom účte na sociálnej sieti. Pre Správy STVR dodala:
„Každý mal niečo zaujímavé. Mali sme tu figy. Mali sme tu hrušky. Dvakrát bola mäta. Oriešky sme mali, aj pekanové orechy.“
Ak sa vám videá nezobrazujú správne, obnovte stránkuCelkový vizuál súťažných výrobkov pekárov a cukrárov, ale aj chute kopírovali súčasné módne trendy. Medzi zaujímavosti patrili aj torty pre celiakov.
V púchovskom divadle zvíťazila a cenu najkrajšia torta Slovenska 2025 si odniesla torta s motívom tváre Babičky z Dubnice nad Váhom.
Viac uvidíte v našej video ukážke, či z archívu STVR bez reklám a zadarmo.
25 50 75 90