Hneď prvou otázkou, ktorú od divákov najsladšej jesennej šou dostala porotkyňa Jožka bolo, ako dokáže byť prísna a milá zároveň.
„Snažím sa, pretože v prvej sérii ma upozornili na to, že som veľmi prísna. Tak som si povedala, že si zachovám to svoje pedagogické, ale budem sa viac usmievať,“ prezradila nám skúsená cukrárka Jozefína Zaukolcová.
Ak sa vám videá nezobrazujú správne, obnovte stránku.
Keďže Jožka je autorkou mnohých náročných technických výziev, divákov samozrejme zaujímalo, ako tieto nápady a recepty vznikajú.
„Nápady vznikajú tak, aby sme ju urobili krátku, výstižnú a zároveň kreatívnu pre diváka, súťažiacich a samozrejme pre nás,“ objasnila.

Divákov tiež zaujímalo, čo by porotkyňa poradila mladým ľuďom, ktorých láka pečenie, no zatiaľ nenašli dosť odvahy a odhodlania.
„Ja si myslím, že nech to skúsia a keď si niečo upečú sami a ešte im to bude chutiť, tak verím, že si to zamilujú tak, ako som si to zamilovala ja,“ poradila Jožka.
A aký zákusok nepatrí medzi jej obľúbencov? „Ja sa snažím ochutnávať všetky koláče, všetky dezerty a spoznávať nové chute,“ odpovedala porotkyňa.
Nezvládnuteľné recepty? Tento rok...
Diváci Pečie celé Slovensko boli zvedaví, či budú v 5. sérii aj nejaké extrémne náročné recepty. „Myslím si, že nezvládnuteľný recept by sme našim súťažiacim nedali, ale ťažké recepty tento rok budú,“ prezradila porotkyňa Petra Tóthová.
Okrem pečenia sa diváci pýtali aj osobnejšie otázky, medzi ktorými sa neraz objavili otázky týkajúce sa Petrinej skvelej postavy. Aké je jej tajomstvo, vďaka ktorému sa aj napriek sladkostiam udržiava stále fit?
„Dám si slané, alebo si nedám nič. Prípadne si urobím koliečko okolo jazera,“ podelila sa so smiechom o svoj recept na perfektnú postavu Petra.
Keďže je porotkyňou už piaty rok, divákov samozrejme zaujímalo aj to, či spoločne s Jožkou stupňujú nároky na súťažiacich. „Myslím si, že áno. Súťažiaci to každým ročníkom majú ťažšie, pretože aj tie výzvy musia byť náročnejšie.“
Sledujte šou Pečie celé Slovensko každú nedeľu večer na Jednotke.