RECEPT: Rýchly jablkový koláč, po ktorom sa len tak zapráši
Rýchlovka na víkendové leňošenie podľa Petry Tóthovej.
Dostali ste chuť na jesenný dezert, no nechce sa vám tráviť celý deň v kuchyni? Vyskúšajte lenivý koláč podľa Petra Tóthovej. Dokonalý jablčný dezert máte hotový priebehu chvíľky – a výsledok poteší celú rodinu.
Budete potrebovať:
6 jabĺk, pokrájaných na kocky a pokropených citrónovou šťavou
180 g kryštálového cukru
20 g škoricového cukru
250 g polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
100 ml rastlinného oleja
50 g rozpusteného masla
3 vajíčka
Zdroj: unsplash
Ako na to?
Predhrejte rúru na 180 °C. Do jednej misy zmiešajte polohrubú múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
V druhej mise vyšľahajte vajíčka s kryštálovým cukrom a škoricovým cukrom, potom pridajte rastlinný olej a rozpustené maslo.
Postupne vmiešajte suché ingrediencie k mokrým a nakoniec pridajte pokrájané jablká, ktoré ste predtým pokropili citrónovou šťavou.
Celú zmes zakryte a nechajte stáť 30 minút. Potom cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne vymazaný olejom.
Pečte približne 50 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a môžete podávať.