Spríjemnite si víkend a pripravte si jednoduchý, no chuťovo fantastický dezert s višňami. Tento lahodný koláč podľa Janky z Pečie celé Slovensko je vhodný aj pre ľudí, ktorí nemôžu jesť lepok.
Budete potrebovať:
Na korpus:
- 8 vajec
- 8 PL kryštálového cukru
- 6 PL kakaa
- ½ ČL kypriaceho prášku
Na plnku:
- 500 g mascarpone
- 200 g 40% smotany na šľahanie
- 15 g 33% smotany na šľahanie
- 200 g plnotučného tvarohu
- 10 g lyofilizovaných višní
- 3 PL kryštálového cukru
- 100 g Ruby čokolády
- 20 g kakaového masla
Ako na to?
Bielka vyšľahajte s cukrom do tuhej peny, následne opatrne primiešajte ostatné ingrediencie na korpus. Hotové cesto by malo mať konzistenciu nadýchaného krému. Ten dajte upiecť na 15 minút.
Kým sa korpus pečie, vyšľahajte si mascarpone, tvaroh, smotanu a cukor. Do krému pridajte podrvené ovocie.
Hotovým krémom potrite spodnú časť korpusu, krém nakoniec prikryte druhým plátom korpusu. Stuhnuté rezy môžete namočiť do klasickej, prípadne Ruby čokolády.
STVR online
Viac skvelých receptov a ďalšej inšpirácie nájdete v archíve Dámskeho klubu zadarmo a bez reklám. Reláciu Dámsky klub môžete sledovať každý pracovný deň od 12:25 hod. na Jednotke.
25 50 75 90