Najskôr si opražíme mandle. Rúru rozohrejeme na 170 °C a mandle vysypeme na suchý plech.
Necháme piecť a z času na čas ich obracačkou poprehadzujeme, aby sa rovnomerne upiekli do zlatista. Keď začnú hnednúť, vyberieme ich z rúry a z plechu presypeme do misky, aby sa už ďalej nezahrievali.
Do rajnice nasypeme cukor, nalejeme med a na malom ohni za stáleho miešania privedieme k varu. Ihneď odstavíme a necháme bokom.
V miske (sklo, keramika alebo kov) vyšľaháme sneh z bielkov. Keď bude úplne biely, za stáleho šľahania prilejeme ešte horúcu medovú zmes. Vyšľaháme lepivý biely krém.
Bielu hmotu navrstvíme späť do rajnice a na malom ohni zahrievame a neprestajne miešame, aby sa pomaly redukovala a odparovala. Vždy kúsok lyžičkou odoberieme a ponoríme do studenej vody. Ak hmota ostane pevná – máme hotovo.
Zmes odstavíme a primiešame mandle.
Okamžite plníme do silikónovej formy, potretej rastlinným olejom. Keď med zatuhne, bude stále pomerne lepkavý, preto ho balíme a skladujeme v papieri na pečenie, kým ho nebudeme servírovať.