Pôstna kapustnica

Suroviny

  • 1 kg kvasenej kapusty
  • 200 g sušených hríbov
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 cibuľa
  • trochu hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 3 ks bobkového listu
  • 5 ks celého čierneho korenia
  • 8 ks sušených sliviek
  • Soľ
Pôstna kapustnica

Postup

  1. Do hrnca dáme kvasenú kapustu, vodu, sušené hríby, celú ošúpanú cibuľu, bobkový list, trochu soli (nie veľa, keďže kapusta je slaná) a celé čierne korenie.
  2. Varíme približne 75 minút.
  3. Rozmiešame hladkú múku s mliekom a kapustu zahustíme. Hustotu prispôsobíme podľa potreby – nemá byť príliš hustá.
  4. Povaríme 10–15 minút a pridáme smotanu. Ešte raz prevaríme 5–10 minút.
  5. Na záver pridáme sušené slivky. Množstvo sliviek a hríbov si môžeme upraviť podľa vlastnej chuti.
  6. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou alebo cukrom.