70 g posekaných orechov (mandlí, pekanových alebo vlašských)
250 g zmäknutého masla
150 g kryštálového cukru
3 vajcia
1 PL vanilkového extraktu
práškový cukor na obaľovanie
Postup
Najskôr si do misky navážime a preosejeme múku, soľ a kypriaci prášok.
Potom pridáme nadrobno nasekané oriešky a všetko spolu premiešame.
V inej miske spolu vyšľaháme zmäknuté maslo a cukor do peny a následne po jednom zašľaháme celé vajíčka.
Nakoniec primiešame vanilku.
Sypké suroviny presypeme k maslovej zmesi a vypracujeme vláčne cesto.
Pomocou naberačky na zmrzlinu (alebo dvoch lyžíc) cesto postupne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie v podobe malých kopčekov – nemusia byť extra uhladené.
Pečieme do ružova pri teplote 190 °C, čo môže trvať od 12 do 15 minút v závislosti od rúry.
Keď úplne vychladnú, obalíme ich v práškovom cukre.