Polvoron (malé mandľové koláčiky)


Suroviny


Postup

  1. Najskôr si do misky navážime a preosejeme múku, soľ a kypriaci prášok.
  2. Potom pridáme nadrobno nasekané oriešky a všetko spolu premiešame.
  3. V inej miske spolu vyšľaháme zmäknuté maslo a cukor do peny a následne po jednom zašľaháme celé vajíčka.
  4. Nakoniec primiešame vanilku.
  5. Sypké suroviny presypeme k maslovej zmesi a vypracujeme vláčne cesto.
  6. Pomocou naberačky na zmrzlinu (alebo dvoch lyžíc) cesto postupne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie v podobe malých kopčekov – nemusia byť extra uhladené.
  7. Pečieme do ružova pri teplote 190 °C, čo môže trvať od 12 do 15 minút v závislosti od rúry.
  8. Keď úplne vychladnú, obalíme ich v práškovom cukre.