Pečená morská ryba

Suroviny

  • 600 g filetov morskej šťuky
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • korenie na ryby podľa chuti
  • 2 čerstvé paradajky
  • 2 PL masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • citrónová šťava
Pečená morská ryba

Postup

  1. Filety šťuky z každej strany osolíme, okoreníme a uložíme na pekáč.
  2. Rozložíme na plátky pokrájaný cesnak, na každý kúsok dáme trochu masla, uložíme plátok paradajky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov zhruba na 15 minút - sledujeme, kým ryba nechytí zlatistú farbu.
  3. Počas pečenia rybku polievame výpekom.
  4. Upečenú rybu pokvapkáme citrónovou šťavou a môžeme podávať.