Pečená jahňacina

Suroviny

  • 1,5 kg jahňacieho stehna
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 1 cibuľa
  • 7 strúčikov cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • 200 ml bieleho suchého vína

Dusená zelenina

  • 150 g mrkvy
  • 150 g hrášku
  • 150 g kalerábu
  • 150 g karfiolu
  • 50 g masla
  • cukor
  • soľ
Pečená jahňacina

Postup

  1. Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a preložíme na plech alebo do zapekacej misy.
  2. Prihodíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, nahrubo nakrájaný cesnak a rozmarín.
  3. Podlejeme bielym suchým vínom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 120 minút.
  4. Počas pečenia polievame výpekom.
  5. Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame, dáme na roztopené maslo, podlejeme vodou a prikryté udusíme do mäkka.
  6. Potom pridáme hrášok a dochutíme soľou, cukrom a zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.