Pečená jahňacina
Suroviny
- 1,5 kg jahňacieho stehna
- soľ
- čierne mleté korenie
- 1 cibuľa
- 7 strúčikov cesnaku
- čerstvý rozmarín
- 200 ml bieleho suchého vína
Dusená zelenina
- 150 g mrkvy
- 150 g hrášku
- 150 g kalerábu
- 150 g karfiolu
- 50 g masla
- cukor
- soľ
Postup
- Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a preložíme na plech alebo do zapekacej misy.
- Prihodíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, nahrubo nakrájaný cesnak a rozmarín.
- Podlejeme bielym suchým vínom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 120 minút.
- Počas pečenia polievame výpekom.
- Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame, dáme na roztopené maslo, podlejeme vodou a prikryté udusíme do mäkka.
- Potom pridáme hrášok a dochutíme soľou, cukrom a zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.